Klupica čitalica za djecu i majke dojilje u ivanečkome Malom parku Foto: B. Težak

Klupica čitalica za djecu i majke dojilje u ivanečkome Malom parku

VV | 6.7.2017. u 18:55h | Objavljeno u Aktualno

Ivanečki Mali park krasi nova atrakcija – klupica čitalica. U suradnji s Gradom i Ivkomom d.d. postavila ju je ivanečka Udruga udomitelja i obiteljskih domova Nada koja je 13.000 kuna bespovratnih sredstava za ovaj dopadljiv projekt povukla kandidiranjem na natječaj Naš doprinos zajednici Regionalne zaklade lokalni razvoj Zamah.

Idejno rješenje za klupicu izradio je stručni tim Arhitektonskog studija Nexar iz Ivanca predvođen Zdenkom Šarolić, a izradili su je korisnici i djelatnici Odgojnog doma Pahinsko, čime su u ovaj projekt uključene i senzitivne grupe, kao što su maloljetnici s problemima u ponašanju. Klupica čitalica sastoji se od tri utora u kojima se nalaze knjige i slikovnice za djecu, a svojim je dizajnom posebno prilagođena i potrebama majki dojilja te prematanju beba.

- Takvim praktičnim i modernim dizajnom odlično prati trend porasta nataliteta na području grada Ivanca - istaknula je Katarina Maček Stjepanović, stručna suradnica Udruge Nada.

Kako bi na koristan i edukativan način upotpunili ovu lijepu priču, vodstvo udruge je na prezentaciju klupice pozvalo i predstavnice stručnog tima za vođenje trudnoće i dojenje Poliklinike Adarta iz Varaždina pa su tako trudnice i novopečene mame imale priliku razgovarati s Antonelom Brajković Cesar i Sanjom Hajdin. S obzirom na mnoštvo djece i roditelja koji su se okupili u Malom parku i zanimanje koje je izazvalo postavljanje nesvakidašnje klupice, nema sumnje u to da će ovo mjesto postati još omiljenije okupljalište dječice i mladih roditelja te prilika za nove susrete, učenje i prijateljstva.

U ime udruge Nada, svima je na pomoći i podršci u provedbi projekta zahvalila predsjednica Anita Bahun. Poznato je da ova udruga vrlo proaktivno radi na povlačenju sredstava iz vanjskih izvora za svoje brojne vrijedne projekte i po tom pitanju doista se ističe kao primjer dobre prakse.