Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin Foto: VV arhiva

Kako se u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin štite od opasnosti prodora virusa SARS CoV-2?

| 13.4.2020. u 15:56h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Unazad dva tjedna zaposlenicima kod dolaska i odlaska s posla mjerimo tjelesnu temperaturu, prema naputku županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Iako ni to nije sto posto sigurno, ipak je neki pokazatelj pa se i korisnicima na Odjelu pojačane njege svakodnevno prati stanje, odnosno mjeri se temperatura. Pratimo i stanje korisnika u stambenom dijelu, a planiramo od ovog tjedna i njima svakodnevno provjeravati temperaturu - rekla nam je u petak Vesna Vidović Oreški, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin, nakon što su prethodnih dana zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom u domovima za starije u Splitu, Koprivnici i Pločama.

- Imali smo nekoliko testiranja korisnika, međutim, zasad je sve u redu, bili su negativni. Jučer smo tako imali jednu gospođu koja je povraćala i imala temperaturu, no test je pokazao da je negativna. Ali, koliko god pazili i provodili mjere, može se nešto dogoditi, vidjeli smo da je virus ušao čak i u zdravstveni sustav, tim više što ga može prenijeti i netko tko nema temperaturu ili neki drugi simptom - napomenula je ravnateljica.

Stoga od ovog utorka u dogovoru sa županijskim Stožerom civilne zaštite i Zavodom za javno zdravstvo, planiraju početi i s testiranjem radnika.

Koje sve još mjere poduzimaju u Domu za starije kako bi svoje korisnike i djelatnike zaštitili od koronavirusa, kakve su procedure u obiteljskoj medicini i testira li se dovoljno, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...