Jurčić: Prilog o George Michaelu je neoprostiva sramota za HRT

V.V./N1 | 26.12.2016. u 16:47h | Objavljeno u Aktualno

Današnji prilog o smrti Georga Michaela u Dnevniku HRT-a je 'neoprostiva sramota za javnu televiziju', rekao je za N1 Marko Jurčić iz Zagreb Pridea.

Naime u prilogu je bilo rečeno kako je život glazbene zvijezde bio 'prožet alkoholom, drogom i homoseksualizmom'.

- Čim dobijemo sve potrebne materijale Zagreb Pride će odmah pokrenuti pravne radnje da se ovakvo javno sramoćenje LGBT osoba na HTV-u više ne dogodi, što uključuje i prijavu odgovornih nadležnim tijelima za suzbijanje diskriminacije te eventualno pokretanje drugih anti-diskriminacijskih postupaka koji su nam, sukladno hrvatskim zakonima, kao udruzi koja ima opravdan interes za zaštitu kolektivnih interesa LGBT soba, dostupni - rekao je Jurčić za N1 te dodao kako ovo nije prvi put da urednici i urednice emisija na javnoj televiziji svjesno potiču na diskriminaciju LGBT osoba. 

- O svemu ćemo također izvijestiti i Europsku radiodifuzijsku uniju te BBC. Umeđuvremenu, pozivamo sve građane i građanke da svoje nezadovoljstvo, razočaranost i zgroženost izraze dopisom HTV-u putem elektroničke pošte. Takav ispad o velikoj glazbenoj zvijezdi naše generacije i poznatom humanitarcu, o čemu u prilogu nije bilo ni riječi, stvarno je neoprostiva sramota za javnu televiziju - zaključio je Jurčić.

 

Označeno u