JAVNO SAVJETOVANJE Barovi i restorani u Varaždinu moći će raditi duže Foto: Ilustracija/Arhiva VV

JAVNO SAVJETOVANJE Barovi i restorani u Varaždinu moći će raditi duže

VV | 19.10.2022. u 15:06h | Objavljeno u Aktualno

Od 19. listopada do 18. studenog ove godine Grad Varaždin provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području grada.

- Cilj je upoznati javnost s ovom Odlukom te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga - izvijestili su iz Grada Varaždina.

Novi Zakon o obavljanju ugostiteljske djelatnosti sadrži članke koje ne obuhvaća važeća Odluka o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina, a postojeću Odluku potrebno je izmijeniti i u nekim drugim odredbama.

- Predloženom novom Odlukom o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina žele se regulirati potrebe ugostiteljskih objekata kao neophodnoj grani turizma i gospodarstva, s pažnjom prema stanovnicima Varaždina. Pruža se mogućnost ugostiteljskim objektima s područja Grada iz skupine "Barovi“ i "Restorani,“ da po pojedinačnom zahtjevu zatraže produženo radno vrijeme, definiraju se razlozi za ukidanje produženog radnog vremena ili za raniji završetak radnog vremena pojedinih ugostiteljskih objekata, definiraju se uvjeti za organizaciju manifestacija te će se stvoriti povoljniji pravni okvir za daljnji razvoj ugostiteljske djelatnosti u skladu sa zakonom - pojašnjavaju u Gradu Varaždinu.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina, pod rednim brojem 31.

Iz Grada Varaždina napominju kako je primjedbe, prijedloge i mišljenje moguće dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 18. studenog ove godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina, Petra Preradovića 10, Varaždin, s naznakom "Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Odluku o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.