Izbori za EU parlament 26. svibnja, država poziva građane da pregledaju registar birača Foto: VV arhiva / ilustracija

Izbori za EU parlament 26. svibnja, država poziva građane da pregledaju registar birača

Varaždinske vijesti | 1.4.2019. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

Izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske raspisani su za nedjelju, 26. svibnja, stoga Ministarstvo uprave Republike Hrvatske birače poziva da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, a u subotu 11. svibnja u vremenu od 8,00 do 14,00 sati.

Detaljnije obavijesti bit će objavljene na internetskim stranicama nadležnih ureda. Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede 15. svibnja.

Na  izborima za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, biračima je omogućeno glasovanje izvan mjesta prebivališta. Zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnijeti zaključno do srijede 15. svibnja 2019.  Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisanom obliku, poslati poštom ili na e-mail adresu ureda. Nadležni uredi u Republici Hrvatskoj će na dan 15. svibnja 2019. zaprimati zahtjeve do 16,00 sati.

Detaljnije informacije dostupne su na stranici Ministarstva uprave.