Iz TIH-a poručuju: Tvoj glas je snažan, važan i potreban on je najbolja anketa i poruka

Varaždinske vijesti | 10.9.2016. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje uoči parlamentarnih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

-Nakon što smo kao građani ostali zakinuti za ravnopravno predstavljanje različitih izbornih programa i ideja o stvarnim problemima hrvatskog društva, te načinima kako ih možemo prevladati ostaje nam građansko pravo da iskoristimo snagu jednog glasa. Naša zajednička odgovornost je da između ponuđenih opcija izaberemo onu koja je u stanju osigurati bolji, pošteniji i pravedniji život svakog građanina - poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a dodavši da na biralištima trebamo biti istinski sudionici izbornog procesa i pošteni građani. 

Svim sudionicima izbornog natjecanja predsjednica TIH-a poručuje da budu dostojanstveni i u porazu i u pobjedi. 

-Najvažnije je da izborni pobjednici pokažu odlučnost, snagu i odgovornost te da iskoriste potencijale i onih koji nisu pobijedili. Vrijeme je za suradnju i stručnost svih koji hoće, znaju i mogu sudjelovati u javnim poslovima, jer smo kao društvo premali za podjele. Samo tako će istinski pobjednici parlamentarnih izbora biti svi građani - poručila je Budimir.