Ipak dogovor? Habuš pozvao vijećnike da zajedno donesu proračun do kraja siječnja Foto: VV arhiva

Ipak dogovor? Habuš pozvao vijećnike da zajedno donesu proračun do kraja siječnja

V.M./Varaždinske vijesti | 11.1.2017. u 12:25h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan pozvao gradonačelnika Gorana Habuša da se zajednički donese proračun za 2017. godinu u ožujku, izjavu je poslao i sam Goran Habuš. 

Habijan je predložio da se oformi radna skupina koja bi zajednički donijela realan proračun te bi se time izbjegao dolazak povjerenika.

>> Habijan predložio Habušu: Donesimo proračun za 2017. u ožujku

Habuš je potom uputio priopćenje u kojem poziva sve na dogovor i konsenzus oko izglasavanja proračuna Grada Varaždina.

U cilju osiguravanja normalnog funkcioniranja Grada Varaždina, ponovo pozivam sve odgovorne političare i članove Gradskog vijeća bez obzira na njihove stranačke pripadnosti na postizanje dogovora i konsenzusa o izglasavanju proračuna za 2017. godinu - naveo je Habuš.

Dodao je da ostaje kod ocjene kako je i najlošiji proračun bolji od privremenog financiranja kakvo imamo sada i zbog kojeg stoje projekti i grad se nalazi u svojevrsnoj blokadi.

- Predlažem da se okupimo u interesu građana i ne gubimo vrijeme te da se potrudimo dobiti proračun što prije, do kraja siječnja što će omogućiti normalno funkcioniranje Grada Varaždina. Za izradu proračuna predlažem formiranje radne skupine i ako se oko tog prijedloga okupi više od 13 vijećnika spreman sam uz njihovu garanciju izaći pred Vijeće s takvim, novim proračunom. Moja ruka je pružena, želim postići suradnju i otvoren sam za sve razgovore o toj temi – istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš u svojoj izjavi.