Ministar zadravstva Vili Beroš

I danas rekordna brojka - u Hrvatskoj 265 novooboljelih osoba

Varaždinske vijesti | 21.8.2020. u 14:08h | Objavljeno u Aktualno

I u posljednja 24 sata imamo rekordnih 265 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Jedna je žena u Vinkovcima, koja je imala brojne druge bolesti, umrla, rečeno je na današnjoj press konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite..

- Prosječna životna dob oboljelih je 35,2 godine. Važno je napomenuti preko 50 posto, točnije 137 osoba su iz rezervoara samoizolacije, što je značajno i ukazuje da epidemiolozi rade dobar posao, a u ovom trentuku u samoizolaciji se nalazi 6 446 osoba. Na žalost preminula je jedna ženska osoba koja je bila u bolnici u Vinkovcima, koja je bila 1931 godište i ima pridružene brojne druge bolesti. Ukupno je do sada preminulih 139 osoba, a od jučer je 11 novih hospitaliziranih, što daje brojku od 135 hospitaliziranih i 12 bolesnika se i nadalje nalazi na respiratoru. Aktivnih je 1842 osoba - rekao je ministar Vili Beroš.

- Današnji broj je bez nekih ekstremnih odstupanja u odnosu na prethodne dane i sveukupno je veći broj posljedica činjenice da je Hrvatska bila otvorena turizmu i da je veliki broj stranih građamna došao na hrvatsku obolu i da je određeno ponašanje u ljetno doba sigurno doprinjelu širenju - naglasio je Beroš.