Hrvačkim dvobojem otvorena preuređena sportska dvorana u Graberju

V.V. | 15.11.2017. u 18:51h | Objavljeno u Aktualno

Hrvačkim dvobojem, u kojem je Hrvački klub „Vindija“ proslavio deveti naslov državnog prvaka u povijesti, u nedjelju, 12. studenog 2017. godine, otvorena je preuređena sportska dvorana „Varaždin“ u Graberju.

U renoviranje dvorane izgrađene prije 44 godine uloženo je oko 700.000 kuna, a dvorana sada ima obnovljenu sportsku podlogu, tribine s vizualno efektnim plastičnim sjedalicama u različitim bojama, nove zaštitne ograde i novi razglas.

Uz brojne ljubitelje sporta, na otvorenju je bio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok koji je naglasio da će Grad Varaždin i dalje pružati potporu sportašima kroz osiguravanje uvjeta za primjeren trening i postizanje vrhunskih rezultata.

- Ti rezultati nas obvezuju da i dalje ulažemo u sportske objekte. Rijetko koji grad u Hrvatskoj, pa i u ovom dijelu Europe, ima ovakve sportske objekte. S tim se treba ponositi, ali to pred nas stavlja daljnje zadaće. Kad smo 2009. otvarali Arenu, obećao sam da nećemo zaboraviti objekte koje smo do tada koristili. Ova dvorana je kolijevka varaždinskog sport i zato mislim da je dobro da je na ovakav način otvaramo, s najtrofejnijim varaždinskim klubom i sportom – hrvanjem - rekao je gradonačelnik Čehok koji je zaključio da se isplati ulagati u sport i mlade ljude zahvalivši Poslovnom sustavu „Vindija“ koji je to prepoznao kroz sponzorstvo.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, podsjetio je da je obnova sportske dvorane u Grabrju druga faza ulaganja u sportske objekte u Varaždinu.

- Počeli smo u prvoj fazi s obnovom nogometnog stadion „Varteks“ u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom. Uz radove u dvorani u Graberju, izvode se radovi na stadionu „Sloboda" - izjavio je Runac te dodao da Zajednica ima odličnu suradnju s gradonačelnikom i Gradom Varaždinom u osiguravanju uvjeta za trenažne procese i natjecanja sportaša.

Osim obnovljene podloge, tribina i razglasa, u sportskoj dvorani „Varaždin“ u Graberju sanirani su pokrovi svih aneksa koji su bili u vrlo derutnom stanju te je aneks, u kojem je bila gimnastička dvorana, preuređen u dvoranu za borilačke sportove.

Obnova se nastavlja uređenjem sanitarnog čvora za gledatelje i njegovom prilagodbom za osobe s invaliditetom.

Označeno u
Galerija slika