Hraščanec: Ne mogu zamisliti da bi naša članica mogla izreći ovakvu grubost

vv | 26.3.2017. u 17:06h | Objavljeno u Aktualno

Ograđujem se od izjave anonimne osobe, a imajući u vidu prisutnost mojih članica u akciji – kojih je bilo četiri - ne mogu zamisliti da bi neka od njih uopće mogla izreći ovakvu grubost, a pogotovo neistinu  ili  komentar o doniranim iznosima, pa makar oni bili i 1 kunu, poručila je danas Marija Hraščanec, predsjednica udruge Mammae klub Varaždin.

Ova udruga žena oboljelih od raka dojke i ove je godine obilježila Dan narcisa, ali je ta hvalevrijedna akcija zasjenjena izvještajem u kojem se navodi nekulturna i lažna izjava navodne članice Mammae klub Varaždin.  U ovom, očigledno, dvojbenom izvješću, kao i istupima pojedinih političara na društvenim mrežama, neki su vidjeli i pokušaj političkog prisvajanja ili opredjeljivanja članica Mammae kluba,  što Hraščanec odlučno odbija.

-U medijima smo javno pozivali sve javne, kulturne i zdravstvene djelatnike Varaždinske županije, bez obzira na političku  opredijeljenost da nam daju svoju potporu i  svojom nazočnošću pomognu u prodaji narcisa, kako su činili i proteklih godina. Mislim da će i ova akcija u buduće biti podsjetnik da smo u bolesti svi isti, da samo zajednički možemo učiniti da simbol nade - cvijet narcisa bude i nada u budućnost bez raka dojke, poručuje predsjednica i utemeljiteljica varaždinske udruge žena oboljelih od raka dojke.

Povod osnutka udruge  i njezinog angažmana u borbi smanjenja smrtnosti od karcinoma dojke bila su njezina teška iskustva, najprije kroz osobnu edukaciju, a onda i edukacije žena o potrebi prevencije ove bolesti.

-Stoga suosjećam s gospodinom Habijanom i dr. Zember zbog gubitka njihovih majki uslijed bolesti koja je i meni, uz moju bolest, odnijela i majku i dvije sestre, poručila je Hraščanec, ukazujući kako nisu njezine  riječi prema kojima će svaka donacija biti u korist kupnje aparata za intraoperativno zračenje.