HDZ: Varaždinke i Varaždinci, podržite manje poreze

vv | 24.10.2024. u 13:34h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 15. listopada do 14. studenoga provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja izmjene Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Grada Varaždina. Tim povodom, varaždinski ogranak HDZ-a se javio svojim priopćenjem i pozvao građane da traže veće smanjenje stopa poreza od najavljenih od strane Grada Varaždina, njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Grad Varaždin do 14. studenoga 2024. godine provodi zakonsku obvezu savjetovanja s javnošću povodom donošenja izmjena Odluke o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Grada Varaždina. Naime, Grad Varaždin ima jednu od najvećih stopa poreza na dohodak, odnosno zbog Markovića i Bosilja plaćamo jedan od najvećih poreza u državi.

Iako je prilikom određivanja stope poreza na dohodak SDP-ova gradska vlast mogla donijeti i drugačiju odluku, kako bi vaše plaće bile što veće, oni su se odlučili za najveću. Da podsjetimo, samo desetak gradova i općina u cijeloj Hrvatskoj ima sličnu, najveću stopu poreza na dohodak kao i Varaždin.

Zbog toga je bilo za očekivati da ćete svi vi Varaždinke i Varaždinci plaćati jeftiniji odvoz otpada, jeftinije vrtiće, manju komunalnu naknadu...Nažalost, ni to se nije dogodilo. Gradska vlast i tu je našla način da vam uzme novac.

Ali sada kada se približavaju lokalni izbori, gospoda Marković i Bosilj velikodušno kreću u izmjene odluke o porezu na dohodak. Naime, žele uoči izbora pokazati svu svoju "socijalnu osjetljivost" i smanjiti porez na dohodak.

Stoga, apeliramo na sve vas da tijekom javnog savjetovanja uputite što više zahtjeva za smanjenje poreza na dohodak i to smanjenje više stope na 30%, a niže na 20%. Između ostalog, upravo je naš Klub vijećnica u više navrata to predlagao - manji porez.

Istina je da će na taj način Marković i Bosilj imati manje sredstava za obavljanje važnih gradskih poslova u Kini, Maroku, Švedskoj, Irskoj… Neće im ostati ni puno vaših novaca da vam putem agencija organiziraju roštilj na Dravi za kojeg se ni danas ne zna tko je kome i kako platio."