Habijan Raspudiću: Umjesto cijepljenja nudite ljudima lijek protiv parazita za životinje

VV | 23.12.2021. u 19:40h | Objavljeno u Aktualno

U RTL-ovoj informativnoj emisiji Danas HDZ-ov saborski zastupnik iz Varaždina Damir Habijan sučelio je mišljenja o mjerama i Covid-potvrdama s Mostovim Ninom Raspudićem.

U jednom je trenutku voditeljica emisije Damira Gregoret upitala Raspudića je li on antivakser, na što joj je odgovorio da je to postao uvredljiv pojam.

- Nismo ulazili u pitanja cijepljenja ili necijepljenja, samo smo govorili da to mora biti osobni izbor svakog čovjeka - odgovorio je Raspudić napomenuvši da se od početka u kampanju cijepljenja krenulo krivo kad su se u nju "upregnuli pjevači, glumci i političari da govore ljudima što da čine, umjesto da to rade liječnici".

Damir Habijan se na to nadovezao kazavši da ovakve izjave možda ne znače da je Raspudić antivakser, ali da svojim izjavama ukazuje na to da je protiv cijepljenja, a tako se u sadašnjim prilikama, smatra Habijan, ne ponaša ozbiljna politička opcija.

- Cijepljenje možda nije najbolje rješenje, ali je jedino koje postoji u ovoj situaciji i svi u svijetu pozivaju na cijepljenje. Od političke opcije koja sjedi u Saboru i od koje se očekuje da se ponaša ozbiljno očekuje se da pozove ljude na cijepljenje, a ne da sudjeluju na nekakvim festivalima slobode i nude građanima lijek protiv parazita za životinje. Ovu situacije koristite u svoje svrhe i politički profitirate na zdravlju ljudi - poruči je Habijan Mostovom Raspudiću, na što je on gotovo lakonski odgovorio da oni samo ukazuju na loše poteze HDZ-a.

- Ako ćemo zbog toga dobiti neke političke poene, dobro su nam došli. To je nusproizvod našeg djelovanja - rekao je Raspudić uz osmijeh.