Gradonačelnik Čakovca o Porcijunkulovu i Špancirfestu: To se ne može uspoređivati

V.V. | 8.8.2017. u 11:43h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je svom Facebook profilu varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok napisao osvrt o usporedbama predstojećeg Špancirfesta i nedavno završenog Porcijunkulovog, o svemu se oglasio i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

On je napisao kako mu je drago da "Sjever" ima toliko različitih događanja poput Porcijunkulova, Špancirfesta, Renesansnog festivala i mnogih drugih, a to je samo dokaz da "Sjever" živi.

- U Čakovcu prije Porcijunkulova imamo "Ljeto u gradu Zrinskih", a nakon 3FF festival alternative i Zrinski art, za svakog ono što najviše voli. Sve manifestacije imaju svoje draži, prednosti, nedostatke i publiku. Mišljenja sam da nije potrebno prozivati i politizirati koja i čija manifestacija je bolja ili lošija, o tome neka odluče posjetitelji, a prema broju posjetitelja mogu reći da Porcijunkulovo napreduje i razvija se iz godine u godinu, a to isto želim Špancirfestu i svim drugim manifestacijama - kazao je Kovač koji smatra kako niti jedna od manifestacija nije za usporedbu, jer svaka ima svoje čari.

- U cijeloj priči nije bitno koja je bolja ili lošija, svaka ima svoje posjetitelje, publiku, jednako su uspješne, svaka nosi svoje. Bitni su ljudi koji ulažu sve napore da manifestacije uspiju, da se turizam na kontinentu razvija. I drago mi je da mogu kazati da ću i ove godine, kao i svake posjetiti i Špancirfest i Renesansni festival i dati podršku svima koji rade na ovim projektima - zaključio je Kovač.