Građani, oprez: "Volonteri Crvenog križa nikad za svoje usluge ne traže novac, sumnjive slučajeve prijavite" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Građani, oprez: "Volonteri Crvenog križa nikad za svoje usluge ne traže novac, sumnjive slučajeve prijavite"

IHR/Varaždinske vijesti | 27.3.2020. u 10:44h | Objavljeno u Aktualno

- Imali smo slučaj lažnog predstavljanja u Vidovcu i mi smo to odmah prijavili nacionalnoj razini. Naši građani trebaju znati sljedeće: naši volonteri imaju prepoznatljive prsluke Crvenog križa i oni neće nikada tražiti za svoju uslugu novce. Oni dolaze do građana koji trebaju pomoć, ako trebaju hranu ili lijekove odlaze po to i dolaze natrag. Nadalje, naši volonteri nikada ne traže da uđu u kuću i uvijek se najave telefonom. Tko god to prekrši, nema veze s Crvenim križem - poručio je Nebojša Buđanovac, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

lepoglava_crveni_kriz_gerontodomacice.jpg

Nebojša Buđanovac, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije

Naime, Robert Markt, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao je kao trenutno oko 2000 volontera pomaže najugroženijim osobama.
- Oni su pokrenuti čovjekoljubljem, a ne novcem i zato ne otvarajte vrata onima koji se predstavljaju da su iz Crvenog križa i traže novac. Molim sve one koji su bili suočeni s takvim situacijama da to prijave našoj policiji - apelirao je.
Na to poziva i Nebojša Buđanovac koji kaže da su očekivali da će u ovakvim, kriznim situacijama, biti muljatora.

- Apeliram na građane da budu oprezni, a svaki sumnjivi slučaj prijave nama ili policiji - rekao je.

Dodao je kako je u akciji trenutno svih 25 volontera Društva Crvenog križa Varaždinske županije, a svako gradsko društva ima isto toliko volontera, čak i više. Napominje kako imaju dovoljan broj volontera, ali i gerontodomaćica, koje vode brigu o starijima.

- Ako se netko želi priključiti Crvenom križu, javljajte se gradskim društvima, jer trebat će volontera - poručio je.

Označeno u