GRAD VARAŽDIN Pročelnici ne trebaju strani jezik, a redari i – magistri?!

| 28.5.2018. u 17:15h | Objavljeno u Aktualno

Viši unutarnji revizor, pomoćni unutarnji revizor, pomoćnik pročelnika za odnose s javnošću i protokol, viši savjetnik za informiranje i poslove protokola, viši savjetnik za protokol, nacionalne manjine i međunarodnu suradnju, zatim viši stručni suradnik za odnose s javnošću i marketing, viši savjetnik za gospodarstvo, viši savjetnik za poljoprivredu i gospodarstvo, viši savjetnik za turizam i gospodarstvo te još na desetke referenata, viših stručnih referenata, viših stručnih suradnika, viših savjetnika i sličnih radnih mjesta sistematizirano je u pravilnicima o unutarnjem redu, koji su objavljeni u Službenom vjesniku Grada Varaždina.

Brojčano, riječ je o ukupno 151 izvršitelja, što je znatno više od oko stotinjak zaposlenih u varaždinskoj gradskoj upravi. Sva ova radna mjesta raspoređena su unutar sedam gradskih upravnih odjela te Odjela za unutarnju reviziju Grada Varaždina.

Najbrojniji je Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša sa 41 izvršiteljem, slijedi Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća gdje je sistematizacijom radnih mjesta predviđeno 35 izvršitelja te Upravni odjel za proračun i javnu nabavu 22. Unutar Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo predviđeno je 15 izvršitelja, unutar Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo 14, a unutar Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport 12. Upravni odjel za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo može imati 9, a Odjel za unutarnju reviziju tri izvršitelja.

Na čelu svih upravnih odjela nalaze se pročelnici, izuzev Odjela za unutarnju reviziju na čijem je čelu voditelj, te svi moraju biti magistri struke ili stručni specijalisti s najmanje pet godina radnog iskustva. Ovisno o upravnom odjelu, pročelnici bi trebali biti društvene, ekonomske, pravne, informatičke, građevinske, arhitektonske ili tehničke struke. Tako pročelnik UO za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo može biti ekonomske, poljoprivredne ili građevinske struke. Uz to, moraju poznavati rad na računalu i imati stručni ispit, dok strane jezike mora poznavati samo pročelnik/ica UO za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo. Engleski jezik trebali bi znati i pomoćnik pročelnika za odnose s javnošću i protokol, viši savjetnik za informiranje i poslove protokola, viši savjetnik za protokol, nacionalne manjine i međunarodnu suradnju te viši stručni suradnik za odnose s javnošću i marketing, ali i dvoje viših savjetnika za pripremu i provođenje EU projekata te pomoćnik pročelnika za civilno društvo i mjesnu samoupravu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u