Grad Varaždin pita Varaždince i Varaždinke gdje želite e-romobile?

VV | 15.4.2021. u 15:45h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinci će već od sredine svibnja na svojim ulicama moći koristiti električne romobile za najam. Grad Varaždin poduzima potrebne aktivnosti u suradnji s tvrtkom Bolt Services HR d.o.o. na uvođenju pilot projekta te priprema dokumentaciju kojom će se precizirati svi detalji iznajmljivanja i korištenja električnih romobila na varaždinskim ulicama. Dio tih dogovora je i odabir lokacija na kojima će građani moći preuzeti, odnosno unajmiti romobile.

Grad Varaždin stoga upućuje poziv građanima da do 12 sati u petak, 23. travnja ove godine na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pošalju svoje prijedloge gdje bi po njihovom mišljenju trebali nalaziti romobili. Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina predložio je desetak mogućih lokacija, a to su: Kapucinski trg, Studentski centar, Tehnološki park i bazeni, tržnica, TC Super Nova, sportska dvorana Arena, Sveučilište Sjever i naselje POS, Banfica kao i nekoliko pozicija u prigradskim naseljima.

Namjera je tim lokacijama pokriti mjesta na kojima se nalaze potencijalni korisnici e-romobila. Po primitku prijedloga građana, Grad Varaždin će s tvrtkom Bolt Services HR objaviti detaljnije uvjete i načine korištenja električnih romobila koji predstavljaju ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo i zelenu alternativu u borbi protiv prometnih gužvi i zagađenja.

Kako građani prihvaćaju takve nove oblike mobilnosti provjerio je gradonačelnik provozivši se centrom grada u četvrtak romobilom koji je izradio varaždinki majstor Siniša Vugrek. Reakcije Varaždinaca bile su više nego pozitivne.

čehok_na_romobilu4.JPG

čehok_na_romobilu2.JPG

čehok_na_romobilu.JPG