Grad Varaždin krenuo u rješavanje problema loših stambenih uvjeta Foto: Grad Varaždin

Grad Varaždin krenuo u rješavanje problema loših stambenih uvjeta

Varaždinske vijesti | 2.2.2017. u 17:15h | Objavljeno u Aktualno

Regionalna energetska agencija Sjever kao projektni partner u suradnji s Gradom Varaždinom provodi projekt „Regionalne politike za ozelenjavanje socijalnog stambenog sektora“, Social Green, sufinanciranog putem programa Interreg Europe.

Partneri u projektu pokušavaju zajednički rješiti probleme loših stambenih uvjeta i energetske učinkovitosti u okviru sektora socijalnog stanovanja.

S obzirom da je jedna od najvažnijih aktivnosti tijekom projekta uspostavljanje suradnje s ključnim dionicima na temu socijalnog stanovanja i energetskog siromaštva, a sve s ciljem poboljšanja politika unutar projektne teme, Agencija i Grad Varaždin organizirali su 31. siječnja 2017. godine u Salonu Gradske vijećnice prvi sastanak lokalne grupe ključnih dionika.

Poziv za sudjelovanje upućen je na niz institucija i organizacija koje su Agencija i Grad prepoznali kao relevantne, Ministarstvo zaštite okoliša i energertike, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), Hrvatski savjet za zelenu gradnju (HSZG), Centar za socijalnu skrb Varaždin, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), Javna ustanova gradski stanovi (JUGS), ZTB stan d.o.o. itd.

Teme prvog sastanka bile su predstavljanje projekta, upoznavanje ključnih dionika sa self-assessment izvještajem i rasprava na temu aktualnog stanja socijanog stanovanja.
Naglasak sastanka bio je na self-assessment izvještaju čiji je cilj inicijalno prikupljanje informacija i podataka iz područja socijalne skrbi te je dogovorena bliska suradnja svih dionika na prikupljanju potrebnih informacija i podataka.

- Agencija i Grad iznimno su zadovoljni aktivnim sudjelovanjem ključnih dionika na sastanku, ali i rezultatima i zaključcima sastanka - poručili su iz Grada Varaždina.

Drugi sastanak lokalne grupe dionika predviđen je za travanj ili svibanj ove godine, kada Agencija i Grad planiraju proširiti grupu uključivanjem još nekih ključnih dionika.