Grad Varaždin izdvaja najviše za stipendije

vv | 4.3.2024. u 12:59h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin izdvaja najviše za stipendije učenika i studenata u Hrvatskoj. Objavio je to analitički portal Gradonačelnik.hr na svojim stranicama uspoređujući podatke svih gradova. Izvan konkurencije je Zagreb, a Varaždin je na vodećoj poziciji jer je osigurao rekordnih 500 tisuća eura što znači 10 posto više stipendije učenicima, odnosno 13-16 posto više studentima.

Komentirajući taj podatak, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je na svojem Facebook profilu istaknuo: „ Naša predanost mladima odražava se kroz sve aspekte života u gradu, od stambenih do obrazovnih politika. Ulaganjem u mlade, investiramo u sadašnjost i budućnost Varaždina. Nastavljamo u istom ritmu kako bismo osigurali da Varaždin ostane grad za mlade!“

Grad Varaždin je za školsku godinu 2023/2024. godine dodijelio 650 stipendija, 95 za učenike i 555 za studente. Grad Varaždin ove je godine podigao iznos za 10% za učeničke stipendije te za 13% do 16% za studentske stipendije, ovisno o mjestu studiranja. Najniži iznos za učeničke stipendije iznosi 51 EUR mjesečno, a najviši 88 EUR mjesečno. Za studentske stipendije najniža stipendija iznosi 52 EUR mjesečno za studente koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu, a najviša 90 EUR mjesečno. Za studente koji studiraju izvan Varaždina i Čakovca najniži iznos stipendije iznosi 100 EUR mjesečno, a najviši 139 EUR mjesečno.

Varazdin_stipendije_lider.jpg