Godina prepuna aktivnosti Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec

| 21.12.2018. u 09:11h | Objavljeno u Aktualno

Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec održao je svoju desetu, ujedno i posljednju sjednicu u 2018. godini. Na dnevnom redu našlo se nekoliko tema, a dominirale su one o realiziranim aktivnostima u ovoj, te o Planu i programu za narednu godinu.

Izraženo je zadovoljstvo što su sve aktivnosti, planirane u programu za 2018. realizirane, a s onima koje su kroz godinu bile dodane 'u hodu', no ništa manje važne, sveukupno ih je provedeno oko 30 posto više no lani.

Plan i program za 2019. godinu također je opsežan, a bazira se na glavnim događanjima iz još uvijek aktualne, te će kao takav biti predložen za usvajanje na Saboru Ogranka, koji će se održati 28. prosinca u 18 sati u Ribičkom domu i za kojega su delegatima već upućene vjerodajnice-pozivnice. Prije toga, prijedlog Plana i programa za 2019. godinu bit će prezentiran u Gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklec, Ivanec, u četvrtak u 18 sati.

Posebno će biti naglašena dva velika projekta/programa promicanja vrijednosti Domovinskog rata, od kojih je jedan, predavanje na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“, dovršen i s njim se uskoro kreće u pilot-provedbu.

Za drugog, koji će ekskluzivno biti predstavljen u četvrtak, su obavljene pripremne radnje i plan je da se na njemu radi naredne dvije godine, a službena promocija bi se održala u jesen 2020. godine.

Voditelj radne skupine tog projekta bit će Željko Đurin, a on će odabrati tim ljudi s kojima će raditi na njemu. I u narednoj godini na projektima će se nastaviti suradnja, prije svih sa HVIDR-om Ivanec, s kojom je ove godine kvalitetno odrađeno nekoliko zahtjevnih programa, potom sa DVD-om Gačice, Planinarskim klubom Ivanec, Udrugom tjelesnih invalida ILO, Ivanec, Ženskim odbojkaškim klubom Ivanec, te s ostalim udrugama sukladno potrebama i odlukama Središnjeg odbora. 

Također, donesena je odluka po kojoj će petorici članova Ogranka, koji su se svojim aktivnostima posebno istaknuli u proteklih godinu dana, te jednom društvu građana za pomoć u radu, na Saboru dodijeliti Spomen plakete. Sastanak je dovršen ostalim pitanjima u kojima se raspravljalo o financijama, prostoru u tzv. braniteljskoj zgradi i o još nekim temama.