Glavak na izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta zbog Ukrajine Foto: Ilustracija

Glavak na izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta zbog Ukrajine

VV | 28.2.2022. u 21:07h | Objavljeno u Aktualno

Zastupnica Sunčana Glavak sudjelovat će na izvanrednoj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta koja je za utorak, 1. ožujka, sazvana u Bruxellesu zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

Na izvanrednoj sjednici eurozastupnici će raspravljati s Charlesom Michelom, predsjednikom Europskog vijeća, Ursulom von der Leyen, predsjednicom Europske komisije, te visokim predstavnikom EU-a za vanjsku politiku Josepom Borrellom o parlamentarnom odgovoru na rusku invaziju Ukrajine koja je započela 24. veljače. Zastupnici će potom glasovati o rezoluciji o ruskom napadu na Ukrajinu, a objava konačnih rezultata glasovanja očekuje se u popodnevnim satima.

Europska unija i države članice oštro su osudile agresiju na Ukrajinu te zajedno s partnerima uvele snažan paket sankcija usmjerenih protiv Rusije i njezinih ekonomskih interesa. Zastupnica u Europskom parlamentu Glavak također je osudila brutalni napad na Ukrajinu istaknuvši da je Hrvatska, koja je i sama bila žrtva agresije, solidarna s Ukrajinom i ukrajinskim narodom te pozvala na jedinstven i odlučan odgovor Europske unije i partnera.