FOTO Varaždinska županija predstavila svoje potencijale u Trstu

Varaždinske vijesti | 14.6.2018. u 12:26h | Objavljeno u Aktualno

U sjedištu Gospodarske komore u Trstu, a u organizaciji Generalnog konzulata RH iz Trsta te same Gospodarske komore održano je obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske u okviru kojeg se predstavila i Varaždinska županija.

Okupljenim gospodarstvenicima te turističkim djelatnicima, ali i veleposlaniku RH u Italiji NJ.E. Jasenu Mesiću te generalnoj konzulici Nevenki Grdinić uvodno se obratila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja je izrazila zadovoljstvo što se Varaždinska županija ima prilike predstaviti potencijalnim investitorima i turistima.

- Varaždinska županija predvodnica je razvoja sjeverozapadnog dijela Hrvatske, to je regija dinamičnog razvoja, bogate prošlosti, sigurne sadašnjosti i prosperitetne budućnosti. Po izvoznim smo pokazateljima već godinama jedna od prvih izvozno-orijentiranih županija u Hrvatskoj. Što se tiče vanjsko-trgovinske razmjene izvrsno surađujemo s talijanskim partnerima, u kojoj ipak prevladava uvoz iz Italije u iznosu od 202,6 milijuna eura, dok je izvoz u Italiju gotovo u pola manji i iznosi 117,8 milijuna eura. S obzirom na dosadašnju uspješnu suradnju, vjerujemo da ćemo iskoristiti mogućnosti unapređenja i povećanja vanjskotrgovinske razmjene kod obje strane – rekla je Natalija Martinčević te naglasila kako je želja županijske vlasti izložiti potencijale koje kao investicijski otvorena regija s velikim pomacima u razvoju kontinentalnog turizma nudi.

- Nadam se i vjerujem da će današnji susret biti samo temelj daljnjem jačanju suradnje i povezivanju naših regija, na dobrobit naših sugrađana. Uglavnom Varaždinska županija ima mnogo toga za ponuditi i sigurna sam da će više talijanskih turista dolaziti u našu Županiju, a očekujemo i dolazak investitora – zaključila je Martinčević.

Prezentacije o turističkim potencijalima Županije održao je direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, ravnatelj Javne ustanove za razvoj Varaždinske županije Kruno Blaži izložio je investicijske potencijale Varaždinske županije, a Emilija Stručić je predstavila Tehnološki park Varaždin.

Nakon službenog dijela održani je i službeni prijem na kojem su nastupili učenici i profesori Glazbene škole Varaždin, a kuhinju varaždinskog kraja predstavio je Hotel Minerva iz Varaždinskih Toplica.