FOTO: Varaždinci ponovno pokazali dobro srce te unatoč hladnoći strpljivo stajali u redu za sarmu

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.12.2018. u 13:14h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U atriju Županijske palače u Varaždinu danas je održana donatorska akcija za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja pomaže djeci oboljelih od malignih i drugih teških bolesti.

Varaždinci su ponovno pokazali svoje dobro srce te unatoč hladnom jutru strpljivo su stajali u redu za sarmu spremljenu od varaždinskog zelja. Podijeljeno je više od 500 sarmi i pire krumpira te je skupljeno preko 2.000 kuna.

Sarmu su dijelile i upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević i čuvarica sjemena varaždinskog zelja Marija Cafuk iz Vidovca, koja je ujedno donirala zelje i krumpir za današnju akciju.

- Naši građani su ponovno pokazali svoju želju da pomognu i unatoč hladnom jutru došli su danas u atrij na sarmu i donirali novce za pomoć radu Zaklade Vita. Ovim putem zahvaljujem danas svima koji su se odazvali na našu donatorsku akciju. Troškovi koje imaju roditelji prilikom liječenja, putovanja i nabavke lijekova su jako veliki i svaka kuna je bitna koju skupimo da im pomognemo – rekla je Natalija Martinčević.

Posebno se zahvalila Mariji Cafuk iz OPG-a Cafuk, koja je donirala zelje i krumpir te Damiru Crlenom iz Udruge kuhara Varaždinske županije koji je bio zadužen za pripremu sarme i pire krumpira.

Na današnju akciju odazvali su se i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Nenad Koščak, Krešimir Horvat i Nina Begičević-Redžep, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić te brojni drugi. Upraviteljica Zaklade nakon završene donatorske akcije u atriju posjetila je Caritasovu pučku kuhinju te donirala 100 sarmi i pire krumpira za korisnike.

Podjela_sarme_Zupanija_29.JPG

Podjela_sarme_Zupanija_24.JPG

Podjela_sarme_Zupanija_27.JPG

Podjela_sarme_Zupanija_19.JPG

Podjela_sarme_Zupanija_17.JPG

Caritas.jpg

Podjela_sarme_Zupanija_35.JPG

 

 

 

Označeno u