FOTO Za varaždinsko Drive In kino tražilo se mjesto više

Igor Čolaković | 8.5.2020. u 21:34h | Objavljeno u Društvo

Prva varaždinska Drive In kino predstava, koju je u suradnji s Gradom Varaždinom organiziralo Pučko otvoreno učilište pobudila je izuzetno zanimanje, no izvrsnu krimi dramu - Nož u leđa, s Danielom Craigom u glavnoj ulozi, imali su priliku pogledati samo najbrži.

 Zbog protuepidemijskih mjera ova je kino predstava na velikom parkiralištu Gradske sportske dvorani na Dravi bila ograničena na 85 automobila, a gledatelji su se morali pridržavati posebnih uputa organizatora.

No, unatoč ograničenjima publika je uživala u ovom napetom filmu s Hitchcockovskim zapletom, redatelja Riana Johnsona, u kojem skrivene obiteljske tajne razotkrivaju Daniel Craig i Lakeith Stanfield, ali i u posebnoj atmosferi kina na otvorenom.

-U vrijeme kada je Kino GAJ zatvoreno zbog epidemije koronavirusa Pučko otvoreno učilište Varaždin nastoji održati komunikaciju sa svojom publikom te je stoga uz ponudu besplatnih filmova putem on line streaminga (MUBI platforma Kina GAJ i suradnja s distribucijskom kućom RADAR) i na ovaj način omogućilo pristup kulturnom sadržaju iz domene filmske industrije - istaknula je  Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

Nakon projekcije ovoga filma kino predstava na otvorenom bit će organizirana i u subotu, 9. svibnja, kada će od 20 sati u varaždinskom Drive In kinu biti prikazan hit - Jumanji 2.