FOTO Počela rekonstrukcija Lepoglavske, no na čekanju još 400 km dotrajalih cijevi

N.L./VV | 12.4.2018. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Danas su u Lepoglavskoj ulici u Varaždinu Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina, i Željko Bunić, direktor Varkoma na konferenciji za novinare na otvorenom govorili o radovima na rekonstrukciji tih ulica, koji su upravo počeli.

– Lepoglavska ulica primjer je ulice u kojoj se još uvijek nalaze stare PVC cijevi, koje će radnici zamijeniti duktilovim cijevima u duljini od 470 metara. Prva faza radova obuhvaća prostor od šume Jelačićke do Ulice braće Radić. S Gradom smo se dogovorili da se kompletna cesta asfaltira i izgrade nogostupi s jedne i druge strane u širini od metar i pol. Cijena radova koju pokriva Varkom, koja ne uključuje nogostupe, iznosi 900.000 kuna. Nakon toga slijedi obnova Ulice braće Radić, oko 1.100 kvadrata prema Vidovcu, no to će se graditi nakon što obilaznica bude gotova – rekao je Željko Bunić.

Varkom je počeo obnavljati glavni cjevovod Grada Varaždina profila 400 milimetara na dijelu od šume Jelačićke. Neki su vodovodi građeni 70-ih godina i u međuvremenu su cijevi popucale pa će Varkom u sklopu svojih mogućnosti i to obnavljati. Plan je ove godine na radove utrošiti oko sedam milijuna kuna, a posla ima puno jer ima još 400 kilometara starih cijevi, no stanari Lepoglavske će za dva mjeseca imati lijepu novu ulicu i pločnik.

Neće se obnavljati samo glavni cjevovod nego i čitav niz manjih uličnih cjevovoda koji se priključuju na glavni. Stanari ulica žalili su se na oštećenu kolnu površinu i kolnik, s obzirom na to da je to put prema groblju, no nema smisla obnavljati prije rekonstrukcije cjevovoda jer bi to bio dupli, nepotrebni posao, dodao je Ivan Čehok i unaprijed zamolio građane za strpljenje zbog neminovnih gužvi.

– I dalje dogovaramo rekonstrukcije ulica, ići ćemo uskoro u Hrašćicu, no u ove četiri godine nastojat ćemo obnoviti grad. Ako hoćete rekonstruirati ili graditi novo, morate biti spremni na gužve. Kada krene aglomeracija unutar grada, Črnec, Biškupec, Zbelava, opet će biti gužve. Tako je svugdje u svijetu, no ima dovoljno zaobilaznih pravaca – dodao je.

Budući da se i zbog rekonstrukcije kod nadvožnjaka Vilka Novaka stvaraju gužve, zamolio je građane za strpljenje, jer će svi doći na red, a najavio je i obnovu nadvožnjaka kod stadiona Varteksa.

Galerija slika