FOTO Nakon vožnje busekom, Mrak Taritaš dala podršku Kišiću Foto: Krešimir Đurić

FOTO Nakon vožnje busekom, Mrak Taritaš dala podršku Kišiću

M.P./Varaždinske vijesti | 11.4.2017. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba Anka Mrak-Taritaš danas se u Varaždinu susrela sa SDP-ovim kandidatom za gradonačelnika Grada Varaždina Alenom Kišićem.

Simboličnom vožnjom gradskim busekom nastojali su ukazati kako je cijena javnog prijevoza u Varaždinu, iako po veličini i broju stanovnika znatno manji od Zagreba, jeftinija za kunu.

- Ovdje se zna zašto je cijena tri kune, promišljalo se o tome, dok je u Zagrebu vjerojatno bio slučaj da se sadašnji gradonačelnik probudio i na pamet mu je pala cijena od četiri kune. No, šalu na stranu, suradnja između gradova je važna, razmjena iskustava pogotovo i njih treba razvijati, te sam uvjerena da ćemo i kao dvoje gradonačelnika nakon lipnja dobro surađivati - napomenula je Mrak Taritaš dodavši također da projekti izgradnje studentskog doma, ali i jednosmjenska nastava koji se provode u Varaždinu, nepoznanica za Zagreb.

kisic i mrak taritas 2

Kišić je pak napomenuo da je počašćen posjetom i podrškom jedne od najpozitivnijih političarki i jednom od najuspješnijih ministrica.

- U mandatu je napravila sve ono što smo uvrstili u naš program, a vjerujem i u upravljanje Varaždinom. To su projekti energetske obnove gdje želimo obnoviti sve postojeće vrtiće, a tu je i izgradnja dva nova vrtića jer je nedopustivo da trenutno imamo 170 djece za koje nema mjesta u vrtićima. Vožnjom busekom smo, osim što smo željeli pokazati da Varaždin ima jeftiniji gradski prijevoz, željeli ukazati da ćemo nastaviti ovaj dobar projekt. Štoviše, omogućit ćemo umirovljenicima da za 30 kuna godišnje imaju neograničeni broj prijevoza u gradu - rekao je Kišić također izrazivši nadu da će u budućnosti Zagreb i Varaždin surađivati i razvijati druge projekte.

I dok Kišić nije želio komentirati izjave stranačkog kolege Siniše Hajdaša Dončića vezane uz varaždinski mentalitet već je tek poručio da je varaždinski mentalitet dobar i pozitivan te da poštuje Varaždince, bivša ministrica graditeljstva osvrnula se na novi Zakon o gradnji donijet prije mjesec dana kojim se gotovo udvostručena cijena izdavanja građevinske dozvole za obiteljske kuće.

- Bojim se da su se izmjene i dopune toga razloga radile iz drugih razloga, odnosno jer se nije mogla izdati uporabna dozvola za aerodrom, te se odlučilo grupaciju s pet grupa zahtjevnosti izdavanja građevinskih dozvola smanjiti na tri. I kroz raspravu u Saboru, ali i kao predsjednica Odbora za graditeljstvo i prostorno uređenje, ukazivala sam da ako nešto mijenjate, paralelno s time morate izmijeniti i uredbu jer će biti nenormalno visoke naknade vezano uz izdavanje građevinske dozvole za obiteljske kuće. No, to nije napravljeno, što da vam kažem - navela je Mrak Taritaš.

kisic i mrak taritas 3

kisic i mrak taritas 4