Josip Vincek iz Postaje prometne policije Varaždin Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na Sajmu sigurnosti predstavljena nova "makina" policije - presretač Audi A4

| 8.6.2018. u 20:01h | Objavljeno u Aktualno

Današnji 1. sajam sigurnosti i prevencije bila je prilika da se javnosti predstave i nova vozila koja su ovih dana stigla u Policijsku upravu varaždinskupresretač i motocikl.

I presretač i motocikl su, kaže nam Josip Vincek iz Postaje prometne policije Varaždin, već na cestama i "love" prebrze vozače, dok nam je on sam otkrio kako je voziti novi presretač marke Audi A4.

DSC_6379.JPG

- Auto je svakako sigurniji za vožnju. Opremljen je sustavom za nadzor i mjerenje brzine u prometu, prvenstveno na autocestama gdje se postižu veće brzine, a po potrebi i na državnim cestama ako dođe do prekršaja u prometu poput prekoračenja brzine, ili po dojavi građana da netko autom ili motorom narušava sigurnost prometa - kaže Vincek kojem je pripala uloga da novi presretač u Novom Marofu predstavi zainteresiranim građanima, ponajviše najmlađima koji su presretač razgledali praktički sa svih strana.

Osim presretača, Vincek im je predstavio i novi motocikl.

- Motocikl je jači od ostalih koje imamo, poboljšani je i puno sigurniji za vožnju, ali i opremljeniji sa svjetlosnim uređajima što je itekako koristno kod primjerice osiguranja mjesta prometne nesreće - naglasio je policijski službenik Postaje prometne policije Varaždin dodavši da je, očekivano, s motorom znatno mobilniji u prometu.

DSC_6413.JPG

DSC_6392.JPG

Označeno u