FOTO Habuš obišao dežurne službe, ravnateljici OBV uručio donaciju Foto: Foto agencija Sjever/Siniša Sović

FOTO Habuš obišao dežurne službe, ravnateljici OBV uručio donaciju

Varaždinske vijesti | 1.1.2017. u 13:01h | Objavljeno u Aktualno

Prvi je dan 2017. godine gradonačelnik Goran Habuš već tradicionalno iskoristio za obilazak dežurnih službi. Najprije je posjetio Opću bolnicu Varaždin gdje je ravnateljici Sanji Zamber uručio donaciju od 18.000 kn za nabavu EKG aparata za rad hitne internističke ordinacije.

Nakon toga obišao je ravnateljstvo Policijske uprave varaždinske gdje su ga dočekali načelnik Darko Jurčec i njegov zamjenik Darko Blaži, a obišao je i članove Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina.

Tijekom obilaska Habuš je naglasio kako je novogodišnja noć jedna od boljih jer nije bilo nikakvih većih intervencija. 

-Jedna od boljih godina što se tiče novogodišnje noći. Čuli smo i u bolnici i kod policije i kod vatrogasaca. Ako je po tome suditi kako će izgledati 2017., onda će biti dobra. Nažalost, nismo mogli obećati ono što smo planirali jer nemamo proračun u ovoj godini. To se tiče ponajprije vatrogasaca. Imali smo namjeru s 15 milijuna kuna opremiti ih da zaista budu u korak s vremenom. Jednako tako, s policijom smo razgovarali da ne možemo nastaviti plan sigurnosti u prometu zbog pada proračuna. Neće biti izgradnje rotora u Optujskoj i Filićevoj ulici. Ipak, nećemo o tome danas. Nova godina je pred nama. Svi smo s optimizmom ušli u novu godinu. Prošla 2016. godina bila je dobra za Grad Varaždin. U novu smo ušli bez velikih problema i nadamo se da će takva biti cijela 2017. – rekao je Habuš.

Da je noć protekla mirno potvrdilo je i ravnateljstvo Policijske uprave te članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina.

- Na sreću svih nas i građana noć je protekla mirno osim jedne intervencije tijekom dana. Nadamo se da će takav biti i ostatak godine - rekao je Božidar Horvat, zamjenik zapovjednika JVP.

Načelnik PU varaždinske Darko Jurčec osvrnuo se na prošlu 2016. i rekao da možemo biti zadovoljni. Prema njegovim riječima, 2016. godina je bila uvjetno rečeno dobra.

Uvjetno iz tog razloga jer svi oni događaji koji su se dogodili gdje je policija mogla utjecati na stanje sigurnosti ja odgovorno tvrdim da smo utjecali. Što se kriminaliteta tiče, prodrli smo u tamnu zonu kriminaliteta te smo nešto smanjili opći kriminalitet - rekao je Jurčec dodajući da su krenuli u novu godinu punim plućima.