Doznajte kakvo nas vrijeme čeka u zadnjem tjednu ove godine

V.V. | 27.12.2016. u 09:18h | Objavljeno u Aktualno

Nakon prekrasnog sunčanog blagdanskog ponedjeljka danas nas očekuje promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice i uz malo kiše, koja se može smrzavati u dodiru s tlom, piše meteo-info.hr.

U višem gorju može pasti malo snijega. U drugom dijelu dana bit će više sunčanih razdoblja, no prema kraju dana očekuje se novo naoblačenje sa sjevera praćeno mjestimičnim oborinama.

Najviše dnevne temperature kretat će se između 3 i 8°C.

Od srijede vjetrovito, a moguć i snijeg

Od srijede u većini kopnenih predjela pretežno do posve oblačno uz povremenu kišu, a u gorskoj, središnjoj i istočnoj Hrvatskoj i snijeg ili oborine na granici kiše i snijega, pri čemu se mjestimice očekuje i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. 

Širom zemlje će biti vjetrovito. U kopnenim će predjelima biti umjerenog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra. 

Jutarnje temperature zraka u kopnenim će predjelima biti između -3 i 2°C, a najviše dnevne temperature na kopnu će se kretati od 3 do 6°C.

Sve hladnije

Idućih će dana u kontinentalnom području biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Malo je kiše, a ponegdje i snijega, moguće u srijedu, u gorju i u prvome dijelu četvrtka. Bit će razmjerno vjetrovito uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura zraka, i jutarnja i dnevna, iz dana u dan bivat će niža, piše index.hr.

 

Označeno u