Dobre vijesti pred sam Uskrs: bez novooboljelih od koronavirusa u posljednjih 24 sata u našoj županiji Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Dobre vijesti pred sam Uskrs: bez novooboljelih od koronavirusa u posljednjih 24 sata u našoj županiji

IHR/Varaždinske vijesti | 11.4.2020. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

- U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo novooboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je njih pet. Time je ukupan broj oboljelih i dalje 32, a ukupno je ozdravilo 12 osoba - izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 19 osoba, dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

- S obzirom na to da se na službenoj stranici Vlade već duže vrijeme navodi veći broj oboljelih, želimo napomenuti da se statistički Varaždinskoj županiji pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju prijavljeno mjesto prebivališta, ali žive u Zagrebu gdje su i testirani i tamo se liječe - napominju u županijskom Stožeru.
Tijekom jučerašnjeg dana u našoj su Županiji testirane 34 osobe, a ukupni broj testiranih je 664. U mjeri samoizolacije nalazi se 1796 osoba, od čega je čak 420 novih registrirano samo tijekom jučerašnjeg dana.
U posljednja 24 sata PU varaždinska nije zabilježila nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, ali je zabilježila 47 slučaja kretanja bez valjane propusnice.
- Svega dva novooboljela posljednjih šest dana i pet izliječenih su odlične vijesti pred sam Uskrs. Sljedeći vikend ćemo znati kako smo se nosili s izazovom lijepih vremenskih prilika i uskršnjih blagdana. Pazite i dalje na sebe i na druge - poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Označeno u