Dječji vrtić „Dječji svijet“ obilježio Hrvatski olimpijski dan

| 10.9.2020. u 15:35h | Objavljeno u Aktualno
Dječji vrtić ''Dječji svijet'' obilježio Hrvatski olimpijski dan. Povodom Hrvatskog olimpijskog dana, 10. rujna, organizirane su brojne aktivnosti s ciljem poticanja svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima te promicanja olimpijskih načela - razumijevanja, mira i solidarnosti među ljudima. U aktivnostima su sudjelovala sva djeca polaznici vrtića.
Za svaku odgojn-obrazovnu skupinu planirano je određeno područje i aktivnosti na dvorištu, dok su dvije odgojn-obrazovne skupine boravile na području provođenja programa šumske pedagogije, okruženi prirodom, zelenilom šume i livada. Djeca su tako aktivno sudjelovala, igrajući se razvijala svoje sportske potencijale, ali i upoznala tradicionalne igre, kao i sporske igre djece različitih zemalja i kultura. Dok su se najmlađa djeca savladala poligone s raznim preprekama i spužvama gađala obruče, nešto stariji su skakali u vrećama i košare pune loptica na glavi, a najstariji su se natjecali u nošenju jabuka hvataljkama, naučili su naciljati tuljac bacanjem koluta i kako najbrže proći komplicirane poligone koje su sami kreirali.
Djeca su pokazala koliko su spretna u hodanju po gredama, u kretanju uz pomoć kocki i skakanju u platnenim vrećama i u gađanju limenki i tuljci lopticama. U svim aktivnostima djeca su se posebno radovala trčanju, skakanju te su navijali jedni za druge, sve uz dobro raspoloženje i natjecateljski duh. Podržavajući Hrvatski olimpijski dan, promoviranjem sportskog i zdravog života, razvojem razumijevanja i prihvaćanja različitosti, nastavit ćemo i nadalje redovito privoditi sportske aktivnosti djece uz boravak na otvorenom i u prirodi, što je u aktualnom vremenu za djecu.
.
Galerija slika