Divjak: Moj angažman je isključivo motiviran stručnim kapacitetom i uvjerenjem

| 7.6.2017. u 14:18h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Prof. dr. Blaženka Divjak, pročelnica Katedre za kvantitativne metode na Fakultetu organizacije i informatike te bivša prorektorica za studente i studije Sveučilišta u Zagrebu, potvrdila nam je da ju se kontaktiralo u vezi mogućnosti da preuzme vođenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

-Napravila sam plan nekoliko važnih projekta u znanosti i obrazovanju za idućih nekoliko godina. Bila je to ozbiljna namjera da se Ministarstvo znanosti i obrazovanja depolitizira i da se izabere nestranački ministar. Nažalost, to kod nas nije moguće u ovom trenutku, kako zbog nekih lijevih, tako i zbog nekih  desnih, ukazuje Divjak.

Duboko je svjesna, kako dodaje, da joj posao ne bi bio lak, ali to ne vidi razlogom da se ne pokuša.

-Nisam ni u kojoj stranci i taj moj angažman je isključivo motiviran mojim stručnim kapacitetom i uvjerenjem da obrazovanje i znanost moraju biti od nacionalnog interesa ali iznad dnevnih politika i stranačkih interesa. To je naime doslovno najvažnije pitanje naše budućnosti, upozorava Divjak te napominje da se radilo o preliminarnim razgovorima u kojem je potvrdila interes, ali pristanak bi bio moguć tek kada bi koalicija bila potvrđena i nacrt programa rada prihvaćen, ali do toga nije došlo.