VIDEO Davor Patafta: Zašto se ukidaju popusti za poduzetnike na zemljišta u vrijeme krize? Foto: Youtube

VIDEO Davor Patafta: Zašto se ukidaju popusti za poduzetnike na zemljišta u vrijeme krize?

| 29.9.2020. u 15:26h | Objavljeno u Aktualno

Davor Patafta, poduzetnik i gradski vijećnik s Kandidacijske liste grupe birača Vlade Sevšeka, postavio je tri upita na današnjoj 31. sjednici Gradskog vijeća Varaždina koja je još u tijeku. Prvi je kada će se riješiti pitanje Kućanske rampe, drugi je koliko će koštati ili su koštali radovi premještanja knjižnice u novi prostor, dok je treći upit bio vezan za ukidanje odluke Grada Varaždina da će nuditi cijene zamljišta po nižim cijenama prema poduzetnicima, a čiji vlasnik je Varaždin.

- Odnosi se na zonu Brezje. Zadnji puta zadnji put smo na Gradskom vijeću donesli odluku za IT tvrtku Emil Frey da krene s investicijom i znamo da smo sukladno svim pravilnicima odobrili da dobiju određeni popust na zemljište ukoliko krenu s investicijiom i zaposle tamo  ljude. U materijalima vidim da se neće više u budućnosti davati investitorima popusti na zemljište za vrijeme krize. Meni to nije jasno. Mi sada da još više motiviramo investitore, mi idemo ukidati to. Moje pitanje je gradonačelniku da li to zaista planiramo učiniti ili imamo neke druge mjere da ih motiviramo - upitao je Čehoka, Davor Patafta.

- Kućanska rampa je kompleksan zahvat i ne možemo to odmah ili u tri mjeseca riješiti. Moramo prvo osigurati prvo da se premjeste kolosijeci na Supilovu i onda tek možemo krenuti s radovima. Grad ide postupno i razborito, a ako su građani mogli pričekati 50 godina, onda mogu još pet mjeseci - odgovorio je na pitanje o Kućanskoj rampi Čehok.

- Za nas je najspornije vezati olakšice uz broj zaposlenih jer mi to ne možemo nadzirati. Grad nema instrumenata da možemo kontolirati fluktuaciju radne snage. Sve ostale povlastice i investicijske povlastice će ostati, jer to možemo kontrolirati, a ovo ne možemo kontrolirati i zato smo odustali od toga. Ne možemo taj popust za zemljište vezati za broj zaposlenih. Neće nitko zbog te odluke odustati od investicija u Brezju - rekao je Čehok.