Danas je blagdan Svih svetih, dan kada se prisjećamo najmilijih koji više nisu s nama Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Danas je blagdan Svih svetih, dan kada se prisjećamo najmilijih koji više nisu s nama

VV | 1.11.2020. u 07:59h | Objavljeno u Aktualno

Blagdan je Svih svetih, dan kada se prisjećamo najmilijih koji više nisu među nama. Tradicionalno na taj dan građani obilaze groblja, nose cvijeće i pale svijeće, no ove je godine ovaj blagdan ipak drugačiji zbog koronavirusa.

Iz varaždinskog Stožera civilne zaštite još su u petak pozvali građane da nose maske na grobljima, dezinficiraju ruke i drže razmak te izbjegavaju grupiranja na grobljima u Biškupcu i Varaždinu, što će se i kontrolirati.
Iz varaždinske policije apeliraju na vozače u blizini groblja na poštivanje prometnih propisa te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

Na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će regulirati policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži, a dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja s Ulicom Gustava Krkleca do raskrižja s Ulicom Franje Račkog), bit će povremeno zatvoren te će promet odvijati obilaznim pravcima. Posebna regulacija određena je i u mnogim drugim gradovima i mjestima, a kako je gdje provjerite OVDJE.

Označeno u