CIRKUSI IDU DALJE Uručena prva upozorenja pred otkaze, u škole stižu zaštitari?

| 29.11.2021. u 19:15h | Objavljeno u Aktualno

Ravnatelji škola iz Varaždinske županije prošli su tjedan uručili prva upozorenja pred otkaze svojim djelatnicima koji odbijaju cijepljenje i testiranje. Upozorenje pred otkaz dobila je učiteljica iz OŠ Cestica, koja se ni prošli tjedan nije željela testirati, a nema ni Covid potvrdu. Zbog toga nije mogla na radno mjesto, iako je svakog jutra prošlog tjedna dolazila na nastavu u školu.

- Sukladno uputama iz Stožera učiteljicu bez negativnog testa nisam mogla pustiti u školu. Svaki dan smo popunjavali bilješke prema obrascu iz Ministarstva, a s obzirom da i dalje odbija testiranje uručila sam joj prvo upozorenje pred otkaz. Sada čekam očitovanje – rekla je Nevenka Turščak, ravnateljica OŠ Cestica. Prošli tjedan su je, kaže, zvali iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, te je pitali treba li zaštitara.

- Meni je doista žao što je došlo do toga i nekako se nadam da će naša učiteljica u danima koji slijede još malo razmisliti o svemu i da na kraju neće doći do otkazivanja njezinog ugovora o radu - kaže ravnateljica Turščak.

U isto vjeruje i ravnateljica OŠ Trnovec Radmila Sačić. U toj školi, od 50 djelatnika 15 ih se mora testirati, no jedna učiteljica to uporno odbija.

- Prošli tjedan u školi je u dva navrata bila i policija. Žao mi je jer se radi doista o vrlo kvalitetnoj djelatnici predanoj radu učenicima, no kao ravnatelj morala sam postupiti sukladno uputama te sam joj uručila upozorenje pred otkaz– rekla je Sačić.

U V. Osnovnoj školi Varaždin dvoje učitelja koji se nisu željeli cijepiti, ni testirati prvog tjedna uvođenja Covid potvrda, prošli su tjedan predali dokumentaciju te otišli na bolovanje. Sličnih situacija bilo je i u drugim školama.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...