Četiri kandidata za župana i sedam lista za Županijsku skupštinu Foto: VV arhiva/Krešimir Đurić

Četiri kandidata za župana i sedam lista za Županijsku skupštinu

M.P./Varaždinske vijesti | 5.5.2017. u 12:48h | Objavljeno u Aktualno

Četiri pravovaljane kandidature za župana Varaždinske županije i sedam pravovaljanih lista za izbor članova Županijske skupštine zaprimilo je Županijsko izborno povjerenstvo Varaždinske županije (ŽIP).

Rekla je to na današnjoj pressici za medije predsjednica ŽIP-a Snježana Hrupek-Šabijan.

- Kandidaturu za župana istaknuli su ispred Narodne strane – reformisti Radimir Čačić sa zamjenicima Tomislavom Paljakom i Robertom Vugrinom, ispred HDZ-a i HSLS-a mr.sc. Alen Runac sa zamjenicima Mladenom Jakopovićem i Lidijom Petrinjak, ispred HRAST-a i HKS-a Snježana Sučić sa zamjenicima Ivanom Štabijem i Domagojem Kolarom te ispred HNS-a, SDP-a, HSS-a, HSU-a i laburista Predrag Štromar sa zamjenicima Alanom Košićem i Barbarom Antolić Vupora - kazala je Hrupek-Šabijan.

Što se tiče lista za izbor članova Županijske skupštine, liste su istaknuli HRAST i HKS s nositeljem Ladislavom Ilčićem, HDZ i HSLS s nositeljem mr.sc. Alenom Runcem, HNS, SDP, HSS, HSU i laburisti s nositeljem Predragom Štromarom, MOST NL s nositeljem Denisom Grgurovićem, Narodna stranka – reformisti s nositeljem Radimirom Čačićem, Stranka Pametno i ORAH s nositeljem Mariom Kovačom te Živi zid s nositeljem Mladenom Roginom.

- Ovo su kandidature za izbor župana i kandidacijske liste za izbor članova za Županijsku skupštinu. Liste su pravovaljane, objavljene su na internetskim stranicama Varaždinske županije i s njihovom objavom kreću rokovi za žalbe, ali i izborna promidžba - pojasnila je Hrupek-Šabijan.

Zanimljivost je pritom, također je napomenula, što je na svim listama podjednaka zastupljenost muškaraca i žena.

Dodajmo na kraju da će sve kandidature za načelnike i gradonačelnike te sve liste za općinska i gradska vijeća biti objavljene u sutrašnjem broju Varaždinskih vijesti.

Snjezana Hrupek Sabijan1