Čehok obišao uređen vrtić u Trakošćanskoj: "Ovo je već treći vrtić kojeg smo obnovili u kratkom vremenu"

Varaždinske vijesti | 19.12.2018. u 13:38h | Objavljeno u Aktualno

Završeni su radovi na energetskoj obnovi i uređenju Dječjeg vrtića u Trakošćanskoj koje je danas obišao gradonačelnik Ivan Čehok i pročelnici gradskih upravnih odjela.

Uvjerivši se u kvalitetu izvedenih radova tim je povodom gradonačelnik Čehok najavio i potpisivanje ugovora o šest milijuna kuna iz europskih fondova kojim će se graditi vrtić u Kućanu Donjem, a najavio je da će Grad sam iznaći sredstva za izgradnju vrtića u Koprivničkoj, a priprema se i dokumentacija za vrtić Biškupec.

 

- Nakon Gortanove prošle godine pa Dravske i sada Trakošćanske, ovo je već treći vrtić kojeg smo obnovili u kratkom vremenu. Pri kraju su i radovi na vrtiću u Kozarčevoj, ide se i u obnovu Aleje, a dobili smo i europska sredstva za vrtić u Kućanu Donjem. Dakle to je ukupno šest objekata u nepune dvije godine što je ravno malom organizacijskom, građevinskom i financijskom čudu s obzirom na to da se desetak, a negdje i četrdeset godina nije ulagalo u objekte. Konkretno ovaj vrtić u Trakošćanskoj nije obnavljan četrdesetak godina. Sada smo napravili energetsku obnovu što je Europa financirala s tridesetak posto. Tu su bili i dodatni radovi s obzirom na statiku zgrade a prije svega dvorane ali i krova. Grad je za te dodatne poslove morao angažirati svoja vlastita sredstva - rekao je Čehok.

 

- Jednostavno rečeno u proračunske dvije godine mi bismo obnovili sve naše vrtiće – naglasio je gradonačelnik. Tako možemo zaokružiti obrazovnu sliku Varaždina od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja pa slobodno možemo reći da će naša djeca imati najviši mogući obrazovni standard – zaključio je.

Radovi na obnovi vrtića koji su uključivali sanaciju i ugradnju toplinske izolacije, plinsku kondenzacijsku kotlovnicu, LED rasvjetu, učinkovitu ventilaciju s rekuperacijom zraka stajali su oko 2,8 milijuna kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao s više od milijun kuna. Također s nešto više od 486.000 kuna projekt je sufinancirao i Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Dodatni radovi stajali su oko 570.000 kuna.

_DSC8384.jpg

Označeno u