Čehok na prozivke HNS-a i SDP-a: Oni su, nakon moje ostavke, izvrgli grad milijunskim tužbama

| 20.7.2018. u 14:32h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas je na novinarsko pitanje kako gleda na prozivke gradskog HNS-a i SDP-a koji ga pozivaju na ostavku, nakon jučerašnje nepravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu, rekao da su oni izvrgli grad milijunskim tužbama.

- Prije svega ​​HNS i SDP trebali bi se pokriti grobnom tišinom, zbog toga što su to ljudi koji su nakon moje ostavke izvrgli grad milijunskim tužbama. Mi danas imamo vjerojatno jedini grad na svijetu koji ima dva obvezno-pravna odnosa za zbrinjavanje bala. dakle, imamo važeći ugovor po presudi vrhovnog suda i imamo koncesiju. I jedni i drugi nas sad tuže, i to za stotine milijuna kuna - rekao je Čehok, dodajući da je to sve politika HNS-a i SDP-a.

- Ja sam rekao tisuću puta i ponavljam i sada da nikakve štete nije bilo tim ugovorom koji smo mi sklopili s tvrtkom Vis 2008. godine, prvo Varkom pa onda i Grad. Da se taj ugovor poštivao, bala više ne bi bilo – ustvrdio je Čehok, dodajući da imaju dvije tužbe zahvaljujući politici HNS-a i SDP-a, višemilijunske štete i bale koje su dalje na tom ​mjestu.

- Mi sad moramo pronaći način​, a imali smo sad sastanak,​ da izađemo iz dvaju sudskih postupaka, dviju velikih tužbi za štetu i da još obradimo bale. Prema tome, to nije lako. Što se tiče ​ove presude Uskok sam, i sada Sud, su me oslobodili za tri točke, ostale su dvije točke i one se odnose na vještačenje s kojima ja nemam apsolutno nikakve veze. I to vještačenje koje je prethodno sud sam odbacio i zatražio novo. Prema tome, ja ću se žaliti na to zašto je sud uzeo vještačenje koje je prethodno sam odbacio. To ne znam - rekao je Čehok.

- Ali što se tiče štete, ono što su HNS i SDP učinili, oni koji danas mene prozivaju, mislim da nije čak ovisno niti o političkom stavu. Mi smo imali Međustranačko vijeće gdje su sve stranke i svi odvjetnici rekli da što prije treba izaći iz tih višemilijunskih tužbi, da moramo pronaći način da to izbjegnemo jer gradu prijeti katastrofa. Da ne spominjem ugovor za POS za Vilka Novaka ​za ​koji je također jučer donesena oslobađajuća presuda. Ovdje su vam već kamate četiri milijuna eura, i umjesto da su HNS i SDP taj ugovor poštivali pa se onda sudili, oni su jednostavno prestali plaćati i mi danas imamo kamate od 4,5 milijuna eura. Samo kamate, bez glavnice. Sad ja to moram raščišćavati i to nakon što smo nepravomoćno za taj dio optužnice oslobođeni. ​Prema tome k​ad bude pravomoćna presuda, znajte da ću ja tada znati napraviti ono što treba napraviti u takvim okolnostima - zaključio je Čehok.

​Na prozivke koje su stigle iz HNS-a i SDP-a osvrnuo se i Čehokov zamjenik Zlatan Avar.

- Nitko ne spominje direktnu štetu koja je nastala gubljenjem 35 milijuna kuna od strane Fonda. To je direktna šteta koja je nastala gradu i mi ćemo pokrenuti sve pravne radnje za one koji su to uzrokovali da tu štetu i nadoknade. S tim idemo za koji dan, najkasnije u ponedjeljak – najavio je Avar.​

Označeno u