Čehok: "Krećemo u obnovu gradske jezgre"

| 29.5.2018. u 12:57h | Objavljeno u Aktualno

Ove godine Grad Varaždin je ponovno raspisao javni poziv za obnovu i saniranje pročelja i krovova zgrada u središtu grada.

- Krećemo u obnovu gradske jezgre. Imali smo 17 prijava koje su prošle na natječaju i sufinancirat ćemo obnove sa 40 do 50 posto. Na taj način obnavljamo gradsku jezgru. Ima nekih stanara u zgradama koji se ne mogu dogovoriti pa ćemo nastojati do iduće godine potaknuti ih da se ipak dogovore pa da i to sredimo -rekao je gradonačelnik Ivan Čehok na današnjem javnom kolegiju.

Trenutno se radi na listi prioriteta, a a najviše ulaganja traži zgrada u Gundulićevoj 6 čiji trošak je čak 445 tisuća kuna. Grad će projekt sufinancirati sa 178 tisuća kuna.

- Usput smo zatražili od države da nam u vlasništvo pristupi sve one objekte koji su danas državni i na koje nas najčešće naši građani upućuju i žale se da su u jadnom stanju. Grad za njih nije više odgovoran no sada smo zatražili od države da nam ih prenese u vlasništvo pa da i to obnovimo - rekao je gradonačelnik.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica istaknula je kako trenutno rade liste želja i priorite.
- Sada skupljamo svu dokumentaciju i moramo odrediti namjene. Ono što nas zapravo strašno veseli je to da će država uskoro dati u zakup sve prazne poslovne prostore u centru grada i mi ćemo se naravno prilagoditi toj listi i tražiti sve natrag -