Capak o Čačićevom zahtjevu za pooštravanjem mjera: "Došli su prijedlozi, razgovara se" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Capak o Čačićevom zahtjevu za pooštravanjem mjera: "Došli su prijedlozi, razgovara se"

VV | 19.11.2020. u 19:23h | Objavljeno u Aktualno

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak nakon sastanka Vlade i Stožera dao je izjavu za medije o mogućim novim mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa te je komentirao je izjave varaždinskog župana Radimira Čačića i njegov zahtjev za pooštravanje mjera, piše Jutarnji list.

- Stožer je odobrio mjere za Varaždinsku županiju. Sad su ponovno došli prijedlozi odande i ponovno se razgovara. Pretpostavljam da će većina mjera koje je predložio županijski stožer biti prihvaćene. Među njima ima mjera koje se odnose na organizaciju škola i rekli smo da je to na razini Vlade, a većina odluka ostalih mjera koje su predložene će biti usvojene s time da imamo i prijedlog epidemioloških mjera u zajednici koje je pripremio referentni centar za epidemiologiju HZJZ-a s kojim ćemo neke od tih prijedloga koje dolaze iz županija uskladiti, bit će na razini kako je to epidemiološka služba predvidjela - kazao je.

Podsjećamo, župan Radimir Čačić danas je izjavio da traži nove, stroge mjere jer je situacija alarmantna.

- Čačić inzistira na strožim mjerama, zbog Beroša će i on na testiranje

Capak je rekao kako se na sastanku pričalo i o novim mjerama.

- Ono što je sadržaj tih pooštravanja mjera je dodatno ograničavanje broja sudionika na različitim okupljanjima i skraćivanje radnog vremena ugostiteljstva te obvezivanje poslodavaca na rad od kuće gdje god je to moguće, smanjenje mobilnosti populacije u smislu susreta u javnom prijevozu - rekao je Capak.

Označeno u