Čak 178 obrtnika i poduzetnika dobilo od Grada Varaždina od osam do 15 tisuća kuna

| 19.11.2018. u 13:11h | Objavljeno u Aktualno

Obrtnicima i poduzetnicima koji su ostvarili pravo iz Projekta „Poduzetnički fond Grada Varaždina 2018.“ u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu svečano su uručeni ugovori o dodjeli bespovratne financijske potpore Grada Varaždina.

Tako je ove godine potpore od 8.000 do najviše 15.000 kuna primilo čak 178 obrtnika i poduzetnika u ukupnom iznosu o 2.045.000 kuna što je gotovo tri puta više nego protekle godine, a višestruko više nego ranijih godina.

Da ih je iznenadio ovako veliki broj prijavljenih poduzetnika, ali pozitivno rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.
- To su slatke muke za nas. Za usporedbu 2016. smo imali 33 poduzetnika, prošle godine 65 dok sada 178. Sudeći prema tome trendu možemo reći da je varaždinsko poduzetništvo izdržalo krizu. Naši su poduzetnici preživjeli, to je dokaz da su žilavi i hrabri i što je najvažnije imaju nove ideje. Također, raduje me da je jako puno onih koji su uspjeli zaposliti i druge. Raduje me što ima puno žena obrtnica, ali i mladih, čak preko 50 posto – rekao je Čehok, dodajući da je to pokazatelj da Varaždin postaje propulzivan grad, da se mladi ljudi odlučuju i ohrabruju otvoriti obrte i trgovačka društva, a na njima je da ih prate.

- Mi ćemo nastojati i idućih godina izdvajati sredstva. Do sad je bilo pravilo svake treće godine, ali u razgovoru s poduzetnicima prijedlog je da se jednu godinu pauzira i opet omogući novčana pomoć. Kao gradonačelnik zadovoljan sam da smo uspjeli pobuditi interes poduzetnika i da će ta sredstva upravo utrošiti za ono što su vjerovali i namijenili i samo mogu obećati da ćemo mi ispred grada u proračunu osiguravati ta sredstva.

Jedna od dobitnica potpore Grada Varaždina je i Antonija Brlek koja je prije godinu i pol otvorila obrt za pomoć starijim osobama u kućama.

- Dobila sam 8.000 kuna i svaka pomoć mi je dobrodošla. Sredstva ću utrošiti na kupnju bicikla s kojim ću si olakšati obilazak po kućanstvima, ali i na ostale potrepštine koje mi trebaju za funkcioniranje obrta – rekla je Antonija, dodajući da zahvaljuje Gradu na ovako simboličnom, ali ipak za nas male poduzetnike velikom iznosu.

Pregled dodijeljenih sredstava po godinama možete vidjeti u dokumentu na priloženom linku službene stranice.

_DSC1755.JPG

_DSC1752.JPG

_DSC1765.JPG

_DSC1791.JPG

 _DSC1801.JPG_DSC1763.JPG

Označeno u