Čačić: "Sada smo postali hrvatski, a vjerojatno europski prvaci" Foto: VV arhiva / ilustracija

Čačić: "Sada smo postali hrvatski, a vjerojatno europski prvaci"

VV | 4.5.2021. u 17:21h | Objavljeno u Aktualno

Kao što je dobro pitao Habijan, što se to promijenilo? Nije se promijenilo ništa jer sve ono za što u gospoda bila osuđena je i dalje tu, da ne bi netko pomislio da su oslobođeni. Ne, nisu, to samo oni pokušavaju stvoriti dojam u javnosti da su oslobođeni - ustvrdio je na VTV-u varaždinski župan i čelnik Reformista Radimir Čačić upitan o presudi varaždinskome gradonačelniku Ivanu Čehoku i predsjedniku Gradskog vijeća Davoru Patafti.

- Vrhovni sud potvrdio im je dio prvostupanjske presude po kojem su bili oslobođeni, a onaj dio u kojem su dobili godine zatvora za mito, korupciju i pljačku građana Varaždina, sud ih nije oslobodio, već se ponovno pokazao onakav kakav je po mom dubokom uvjerenju: sramotan, sramotan, ustvrdio je Čačić.

Ukazao je da se nešto presudilo nakon skoro deset godina suđenja, nakon čega je prvostupanjsku presudu Vrhovni sud držao kod sebe dvije i pol godine da se „valjda ukiseli, popapri ili što već“.

- I onda je VS RH sada, u jeku kampanje, sazvao vijeće da bi zaključili što? Da neće ništa zaključiti i da sve vraćaju na prvostupanjski sud! Dakle, nema riječi o tome da ih je netko oslobodio, oni su i dalje pravomoćno optuženi. Nije to lako biti, ocijenio je Čačić, napomenuvši da je veliki put do toga da bi se nekog pravomoćno optužilo od strane institucija

Sada će se sve, kako je dodao, vrtjeti narednih desetak godina.

- A one sve ostale optužnice, one i dalje stoje. Imali ste čak situaciju da je Čehok u Koprivnici za nešto oslobođen, ali mu je to ukinuo sud u Osijeku i sve opet vratio na prvi stupanj, podsjetio je župan.

Na kraju, Čačić se osvrnuo na kandidaturu Čehoka i Patafte za varaždinskoga gradonačelnika.

- Sada smo postali u svakom slučaju hrvatski, a vjerojatno europski prvaci. Imamo dvojicu koji su se kandidirali za vođenje grada, a zajedno sjede na optuženičkoj klupi upravo zbog pljačke građana. Prije četiri godine imali smo jednog, sada dva, Čehoka i Pataftu, rekao je Čačić, dodavši da je ovo sramotno, tužno i žalosno.