Čačić: Pred nama je dinamična godina, moramo iskoristiti novce iz Europske unije Foto: Krešimir Đurić

Čačić: Pred nama je dinamična godina, moramo iskoristiti novce iz Europske unije

| 21.12.2017. u 14:17h | Objavljeno u Aktualno

Župan Radimir Čačić, njegovi zamjenici Tomislav Paljak i Robert Vugrin te posebna savjetnica župana Natalija Martinčević ugostili su danas predstavnike medija na tradicionalnom božićno-novogodišnjem prijmu u Županijskoj palači u Varaždinu.

Osvrnuvši se na suradnju s medijima u protekloj godini, Čačić je zaključio da vlada dobra, pozitivna atmosfera i želja za pomakom i promjenom.

Varazdinska_zupanija_-_zupan_cacic_-_druzenje_s_novinarima_2.JPG

- Naravno da uvijek možemo očekivati i kritiku, ona je i nužna. Ako vas ne kritiziraju, sami ste sebi najljepši, bez obzira kakvi bili. Nema tog čovjeka koji sam o sebi ne misli najbolje i dobro je da ga mediji i drugi spuštaju na zemlju. Ako radite ozbiljno, kontinuirano, ako imate rezultate i stojite iza svojih riječi, sasvim je sigurno da se medija nikad dugoročno ne trebate bojati. A ako brbljate, ako obećavate, ponekad možete prodavati maglu godinu, dvije, tri, ponekad i osam, imali smo takav slučaj ovdje u ovoj županiji, ali na kraju se to vidi. Ponekad, nakon prodaje magle, na prodaji magle i nečijim tuđim rezultatima, vas ponovno izaberu, ali opet će svi vidjeti tu maglu. Na kraju, to je moje duboko uvjerenje, broje se samo rezultati - rekao je Čačić.

Varazdinska_zupanija_-_zupan_cacic_-_druzenje_s_novinarima_3.JPG

Osvrnuvši se na svoj dosadašnji mandat, rekao je kako je zadovoljan s ovih šest mjeseci koliko je na poziciji župana.

- Bilo je naravno i propusta, bilo je nedovoljno dobre suradnje s državom. No, moram snažno pohvaliti Nikolinu Brnjac, državnu tajnicu za promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, i ekipu koja je odradila ključni posao nakon dogovora s Plenkovićem oko projekta brze pruge, koja je naš najveći projekt, od 400 milijuna eura. To je sudbonosni projekt, on nije od danas do sutra, već je to projekt koji se realizira šest-sedam godina, ali meni je važno da ga realiziram dok sam župan. No kad jednom počne - bit će, koliko god mi sporo i nesposobno radili, kad osiguramo novac i potpišemo ugovore onda će to ići. S druge strane, Ministarstvo zdravstva je katastrofalno, sramotno, nesposobno, na štetu ove županije i Hrvatske. Neki drugi su između, koriste neke svoje mehanizme kako bi pokušali prikupiti političke poene tamo gdje ih nema i brisati loše tragove iz prošlosti. Nadamo se da ćemo to riješiti, a svatko nek se prepozna u ovome što sam rekao - prokomentirao je Čačić suradnju s Vladom RH.

Varazdinska_zupanija_-_zupan_cacic_-_druzenje_s_novinarima_5.JPG

- U cjelini je dobra suradnja s Vladom, vrlo je dobra suradnja i s većinom načelnika i gradonačelnika, osim s nekoliko iznimaka. Tražimo zajednički nazivnik, prepoznajemo zajedničke projekte. Nakon Savjeta gradonačelnika i načelnika, kojeg su neki pokušali srušiti pa im nije uspjelo, pokušao sam uspostaviti sustav komunikacije s predsjednicima mjesnih odbora, no tu se procjenilo, što je meni potpuno nevjerojatno, da župan ne bi trebao komunicirati s mjesnim odborima. No, mene to neće omesti, ja ću s njima komunicirati kao osoba, ne kao župan i predsjednici mjesnih odbora, nego kao osobe. Želim komunicirati sa svima, želim prepoznati interese. Ako netko želi doznati što se događa u ovoj županiji, dobro je da ne razgovara samo sa mnom, već i s načelnicima i gradonačelnicima. Imat će više informacija i dobit će cjelovitiju i kvalitetniju sliku. Stoga i ja želim razgovarati s predstavnicima sela i mjesnih odbora ako želim znati kakva je situaciju u općinama i gradovima - istaknuo je Čačić.

Izdvojio je i svoja očekivanja za 2018. godinu.

- Pred nama je jedna vrlo dinamična godina. Ja se nikad u svom političkom životu, ni u Vladi, ni u Županiji, nisam našao u poziciji da ima gotovo beskonačno novca i strahovito malo sposobnosti da ga se uzme. Tu je naša prednost. Ako imamo sposobnosti da ponudimo projekt, da imamo viziju, da imamo snage - ima i novca. To je ta prednost Europske unije, ako tu prednost znamo iskoristiti. To moramo učiniti - zaključio je Čačić.

Varazdinska_zupanija_-_zupan_cacic_-_druzenje_s_novinarima_4.JPG

Župan je ovom prilikom čestitao i nadolazeće blagdane svim žiteljima Varaždinske županije.

- Građankama i građanima Varaždinske županije od srca, kao župan te u ime svojih dožupana i svih svojih suradnika, želim sretan i blagoslovljen Božić, puno obiteljske sreće te novu godinu s puno zdravlja, profesionalnog uspjeha i svega što sami sebi zažele - poručio je Čačić.