Pretučen Zlatko Korpar, bivši direktor autoceste Rijeka-Zagreb i optuženik u aferi Fimi media Foto: VV arhiva

Pretučen Zlatko Korpar, bivši direktor autoceste Rijeka-Zagreb i optuženik u aferi Fimi media

V.V. / Jutarnji list | 5.9.2017. u 09:33h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Zlatko Korpar (50), bivši generalni direktor tvrtke Cesta iz Varaždina i bivši predsjednik Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, okrivljenik u nekoliko kaznenih postupaka vezanih za malverzacije u cestogradnji, 23. kolovoza teško je pretučen u Ledincu kraj Varaždina, piše Jutarnji list.

Korpar je prema pisanju Jutarnjeg bio pouzdanik USKOK-a u slučaju “curenja informacija”, a 23. kolovoza pretukla su ga dvojica muškaraca koja su upala u njegovu vikendicu gdje su ga izudarali po cijelom tijelu.

PU varaždinska izvijestila je da se događaj, ne navodeći kao i inače identitet žrtve, dogodio u srijedu 23. kolovoza oko 21.30 sati i da je teško ozlijeđeni 50-godišnjak prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje su njegove ozljede okarakterizirane kao teške.

Kako doznaje Jutarnji list, napadači su mu polomili ruku i nogu, a na mjesto zločina dovezli su se u crnom BMW-u zagrebačkih oznaka. Napadači su ga sačekali u mraku ispred vikendice i pretukli šipkama.

Na nozi su mu slomljene obje kosti potkoljenice, a dobio je i brojne udarce po glavi i tijelu. Posvuda oko mjesta napada bilo je tragova krvi, ali ne i korisnih tragova o napadačima. Korpar je kad je došao k sebi uspio sam nazvati policiju i reći što mu se dogodilo. Nakon operacije otišao je na oporavak na more i sada je pod zaštitom policije. 

Jutarnji list doznaje kako Korpar nije dobivao nikakve prijetnje u proteklo vrijeme, niti je javno pokazivao da ga netko progoni, da ga nešto muči. Prema zasad prikupljenim podacima, Korparovo premlaćivanje nema nikakve veze s predmetom Fimi-Media nego s nekim sasvim drugim stvarima, o kojima njemu bliske osobe ne žele spekulirati.

Cijeli tekst pročitate na stranicama Jutarnjeg lista.

Označeno u