Božinović: Odgoda izbora nije se razmatrala Foto: screenshot HRT

Božinović: Odgoda izbora nije se razmatrala

VV / hrt.hr | 22.6.2020. u 12:51h | Objavljeno u Aktualno

Nakon sinoćnjih loših epidemioloških vijesti iz Zadra s turnira "Adria tour" povećava se broj pozitivnih na koronavirus, a i onih koji moraju u samoizolaciju, piše hrt.hr.

Među onima s pozitivnim nalazom je i hrvatski tenisač Borna Ćorić koji je kazao da se dobro osjeća i pozvao je sve koji su bili u kontaktu s njim da se testiraju. Premijer Andrej Plenković danas će se testirati na koronavirus. Doznaje se da će to učiniti jer je bio na Adria Touru, no naglašava se da nije bio u kontaktu s tenisačima pozitivnima na koronavirus, s Bornom Ćorićem i Grigorom Dimitrovim.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je na konferenciji za novinare da se nastavlja testiranje i da su otvorene četiri telefonske linije za upite građana.

- U jednoj smo situaciji koja dolazi nakon zatvaranja. Otvaramo se prema gospodarstvu i prema turizmu. U Zadru su poduzete sve mjere za najosjetljivije skupine. Ne može se obavljati posjete domovima za starije i nemoćne, a ne može se niti u posjete bolnicama - kazao je.

- Nije dobro biti u zatvorenom preko 15 minuta s onima za koje niste sigurni da možda imaju virus. Prema tome, ukoliko se svi budemo pridržavali mjera, onda se ne bi išlo ni u kakve restriktivne mjere - dodao je Božinović.

Na pitanja novinara rekao je da se nije razmatrala odgoda izbora.

- Nema indikacija da bi se to razmatralo. Trenutačno imamo jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u Europi. Nemamo nijednu osobu trenutačno na respiratoru, a mali broj ljudi je hospitaliziran zbog Covida-19 - dodao je.

A kako su izvijestili iz Međimurske županije, nakon 68 dana bez novozaraženih, zabilježen je jedan novi slučaj zaraze COVID 19 virusom. Epidemiološka situacija je i dalje stabilna, a stožer CZ Međimurske županije apelira na dosljedno provođenje svih propisanih mjera zaštite.

S novooboljelom osobom Međimurska županija je i dalje županija s najnižom incidencijom broja oboljelih. U samoizolaciji je ukupno 12 osoba, od čega 6 djelatnika ŽB Čakovec, 6 kontakata zaražene osobe.

- Unatoč novooboljeloj osobi, epidemiološka situacija je i dalje povoljna, nema panike, no molimo sve naše stanovnike za dodatni oprez, obzirom da su granice otvorene, pojačana su putovanja, ovo vrijeme donosi firme, pričesti, druženja, te će lokalni stožeri s epidemiolozima pojačano pratiti situaciju na terenu - rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Označeno u