Bosilj: Rotori ispred budućeg Kauflanda i S-Parka  ne grade se javnim novcem Foto: VV arhiva / ilustracija

Bosilj: Rotori ispred budućeg Kauflanda i S-Parka ne grade se javnim novcem

Varaždinske vijesti | 19.5.2023. u 13:22h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj reagirao je na izjave Vjerana Strahonje, bivšeg gradskog vijećnika i bivšeg dekana FOI-ja, o projektu "Varteks kvart – urbana regeneracija".

>> „Varteks kvart – urbana regeneracija“: provjerava li itko kako se ostvaruje plan?

Reagiranje gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

"Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj reagirao je na objavu Varaždinskih vijesti u kojoj Vjeran Strahonja iznosi netočne informacije o projektu „Varteks kvart – urbana regeneracija“ i pratećoj izgradnji rotora:

Dužnost nam je radi informiranosti građana ispraviti netočne informacije koje iznosi Vjeran Strahonja navodeći da se „za sada javnim novcem grade dva rotora“. Predlažemo autoru da drugi puta provjeri čijim se novcem grade rotori ispred budućeg Kauflanda i S-Parka jer se javnim novcem sigurno ne grade.

Budući da nam je uvijek interes građana Varaždina na prvom mjestu, obvezali smo oba investitora koji su morali pristati sav trošak uređenja rotora financirati, odnosno pokriti iz svojih vlastitih sredstava. Dakle, rotori se grade o trošku investitora, a ne o trošku građana, odnosno sredstvima iz proračuna.

Što se pak tiče projekta „Varteks kvart – urbana regeneracija“ to je projekt kojeg nam je bez puno pitanja i konzultacija, blago i jednostavno rečeno uvalila, Vlada Republike Hrvatske proglasivši Varteks strateški projektom. U toj situaciji nastojali smo za Grad Varaždin izvući najbolje i najviše što je bilo moguće za građane, pa smo se tako postavili i prema investitorima.

Prostor Varteksa držimo iznimno vrijednim i zato ćemo interes građana Varaždina i dalje štititi te iz svega izvući maksimalnu korist za nas Varaždince."