Bosilj opet na tapeti, branila ga vijećnica HDZ-a: "Na svakoj Skupštini o Bosilju, dosta je“ Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Bosilj opet na tapeti, branila ga vijećnica HDZ-a: "Na svakoj Skupštini o Bosilju, dosta je“

IHR/Varaždinske vijesti | 18.2.2020. u 11:33h | Objavljeno u Aktualno

- Iz dokumenata iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije koje sam dobio vidljivo je da su Pravilnici diskriminirajući. Za isti rad nisu jednako plaćeni zdravstveni i nezdravstveni radnici, a na njegovo donošenje utječe saborski zastupnik Anđelko Stričak koji štiti Marina Bosilja. On kao da je župan, a ne vi. Radnici Zavoda su jako frustrirani, Predsjednik Upravnog vijeća nije glasao za Pravilnike. Svi štite tog Bosilja. Uputio sam vam i dopis, ne znam jeste li ga primili, da je iz blagajne nestalo 11.000 kuna. Do kad namjeravate podržavati ove cirkuse, zar je Zavod za javno zdravstvo bankomat za zaposlene? – pitao je nezavisni vijećnik Mladen Rogina župana Radimira Čačića na današnjoj sjednici Županijske skupštine.   

HDZ-ova vijećnica Nadica Dreven-Budinski nezadovoljna je što se opet na Skupštini raspravlja o ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

- Evo vidite, vi opet o Bosilju. Dana 23. veljače 2019. nepoznata osoba protiv ravnatelja je podigla  anonimnu kaznenu prijavu iz koje je vidljivo da nema njegove odgovornosti, jer se odnosi na vrijeme prije nego postao ravnatelj. Bosilj je odgovoran za sve što se dogodilo od 1. siječnja 2018. godine do danas, a stiglo je rješenje da je kaznena prijava odbačena. Mislim da je ovo već malo pretjerano. Nije prošla ni jedna Županijska skupština, a da ne govorite o Bosilju – ustvrdila je vijećnica Dreven-Budinski te dodala kako je ta ustanova konačno počela pozitivno poslovati od kada je on postao ravnatelj.

-  U ovih dvije godine Bosilj se mora dokazivati da nije kriv, da nije donio nikakve akte... Mislim da Varaždinska županija mora zaštititi ovu ustanovu, umjesto što se bavi glupostima. Župane, trebamo podniejti prijavu protiv osobe koje sudjeluju u toj hajci protiv pojedinca kako bi se tome stalo na kraj – ustvrdila je HDZ-ova vijećnica. 

Župan Radimir Čačić ustvrdio je da mu je drago čuti da je još netko župan osim njega.

- Možda će to Stričaku pomoći u unutarstranačkim izborima, skoro bih navijao za Jenkača – komentirao je Čačić i ponovio kako će biti smjena u Zavodu ako se utvrdi da je bilo nepravilnosti.

-  Ako budu radili krivo, bit će smjena, ali zasad nisam to primijetio. Teško je raditi pod pritiskom. Kad sam bio mlađi, sve sam ih tužio. Ministre, novinare i sve tužbe za klevetu sam dobio. Ali ne preporučam to Bosilju jer ako ste u pravu, nitko vam nebre ništ! Ako imate čiste prste, nitko vam nebre ništ! Ja sam vam živi svjedok. Zašto ja uvijek glasno i preglasno velim kaj imam za reći? Jer mi ne mogu ništa. Zasad mi nemamo nikakvu potvrdu da je Bosilj nešto kriv. Naprotiv, prijava protiv njega je odbačena. Hoće li se štete nanijeti krivim odlukama i Pravilnicima? To ćemo vidjeti. Govorio sam to i za Smoljanca. Nemojmo osuđivati ljude prije nego što ljudi budu osuđeni – poručio je Čačić.