Aktiviran i novi broj - 113 na koji građani mogu zvati za sva pitanja uz koronavirus

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.3.2020. u 09:23h | Objavljeno u Aktualno

- Od danas u 7 sati ujutro građani mogu zvati broj 113 gdje će volonteri odgovarati na sva pitanja građana vezana uz koronavirus. Epidemiološk služba je prenatrpana tako da je 113 za hitne slučajeve, 112 je više za žurne situacije. Inače, i centar 112 i 113 će preusmjeravati pozive službenicima koji se s mobitela javljaju od kuće, oni će vam reći sve što treba. Imate i stranicu koronavirus.hr na kojoj možete vidjeti sve informacije o virusu koje su vam potrebne - rekao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak, danas na HRT4 u obraćanju Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a na kojem su bili izneseni novi detalji o aktualnoj situaciji vezanoj za koronavirus.

Među ostalim istaknute su i novosti Crvenog križa. Navedeno je da je Crveni križ organizirao i koordinaciju nabavke namirnica i lijekova građanima starijima od 65 godina.

- Proteklog vikenda i dalje Crveni križ pomaže građanima na granici u distribuciji hrane i pića, a pomažemo i zdravstvenom sustavu u uspostavi karantena za vozače, ali i osoba koje još nisu dokazano pozitivne na koronavirus. Zahvaljujemo i što je darivanje krvi izuzeto od zabrane javnih okupljanja i pozivamo sve darivatelje da se odazovu akcijama darivanja krvi. Naši građani u samoizolaciji mogu pozivom na 112 dobiti i psihosocijalnu pomoć gdje će im se javiti radnici koji su stručni pružiti tu pomoć - rekao je službenik Crvenog križa i pokazao letke za pomoć koji će se distrubuirati u javnost.