"Ako dovoljno umirovljenika iz Varaždina želi doći na prosvjed u Zagreb, sufinancirat ćemo autobus" Foto: Protiv siromaštva i poniženja u starosti / Facebook

"Ako dovoljno umirovljenika iz Varaždina želi doći na prosvjed u Zagreb, sufinancirat ćemo autobus"

D.P./Varaždinske vijesti | 5.10.2017. u 13:39h | Objavljeno u Aktualno

Iz Sindikata umirovljenika Hrvatske ovih dana su najavili skori prosvjed umirovljenika „Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti“, koje Sindikat umirovljenika Hrvatske organizira u utorak 10. listopada u šest hrvatskih gradova - Zagrebu, Puli, Splitu, Slavonskom Brodu, Osijeku i Zadru.

Na pitanje zbog čega varaždinski umirovljenici ne sudjeluju u prosvjedu, iz Sindikata umirovljenika su nam odgovorili kako interesa ima, ali...

- Među 2000 poruka na našim web i FB stranicama bilo je više upita iz Varaždina i npr. Rijeke. Kako je u tim gradovima većina umirovljenika u udrugama Matice umirovljenika, a njihovo središnje rukovodstvo je odbilo podržati prosvjed, nismo mogli, dok ne uspijemo obnoviti podružnicu, pokrenuti aktivnosti. Šteta, jer i na lokalnoj razini ima puno problema za rješavanje, a i to se ovim prosvjedima želi postići - kazala nam je Jasna Petrović, predsjednica udruge Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Istaknula je kako je Sindikat umirovljenika čak spreman i sufinancirati autobus za Zagreb, ako se dovoljno starijih osoba želi uključiti i doći na prosvjed. 

Označeno u