Zoran Jeftić iz vremena kada je branio boje GRK Varaždina 1930

Zoran Jeftić napustio Dravu i vratio se u Vidovec

| 13.1.2017. u 15:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon pola sezone u slovenskom prvoligašu Dravi iz Ptuja, varaždinski rukometni internacionalac, kružni napadač Zoran Jeftić vratio se u Rukometni klub Vidovec, iz čijih se redova i otisnuo u Sloveniju.

- U Dravi situacija više nije onakva kakvu sam očekivao. Na početku je bila dobra priča i ambicija, no spletom okolnosti niti se treniralo kako je trebalo niti su ambicije bile kako spada. Došlo je do rezova u svlačionici i pojedine su igrače tijekom polusezone potjerali iz kluba, a htjeli su da ostanem do kraja ove i slijedeću sezonu, s time da će momčad ispasti iz Prve slovenske lige. To više nije ono što sam ja htio i odlučio sam se za povratak u Vidovec - rekao je Jeftić (34).

Bivši hrvatski reprezentativac je tijekom karijere, koju je započeo u Varteks Di Capriju, nosio je i dresove Medveščaka, zatim španjolskih klubova Edenca Ciudad Encantada i Palme del Rio, zatim Vidovec BIOS-a, GRK Varaždina 1930Međimurja i ponovno GRK Varaždina 1930, te Vidovca. S hrvatskom reprezentacijom je na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. godine osvojio srebrnu medalju.

Jeftić je već počeo trenirati sa svojim novim/starim klubom, koji je trenutačno na 6. mjestu Prve HRL Sjever, s 15 bodova iz 13 kola, pri čemu su ostvarili sedam pobjeda, pet poraza i jedan neodlučeni ishod.

- Želja je stabilizirai se na ljestvici i možda napasti malo više, odigrati što bolju polusezonu i dobro se pripremiti za sljedeću - zaključio je Jeftić.