Zoran Križanec, Helena Dretar Karić i Tomislav špalj (s lijeva) osvojili su medalje u Italiji

Zlato i srebro za Helenu Dretar Karić u Italiji

| 6.3.2017. u 11:21h | Objavljeno u Sport

Na Međunarodnom stolnoteniskom prvenstvu Italije za osobe s invaliditetom u Lignanu varaždinska paraolimpijka Helena Dretar Karić osvojila je zlatnu i srebrnu medalju. Zlatna je bila u ekipnoj konkurenciji. U seniorskoj ekipnoj konkurenciji splitsko - varaždinska kombinacija, srebrna s posljednjih paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, su u kategoriji 1-3, u srazu s Talijankama Michelom Brunelli i Giadom Rossiza pobijedile s 2:1 i tako osvojile zlatno odličje.

Članovi varaždinskog stolenoteniskog kluba za osobe s invaliditetom Zoran Križanec i Tomislav Špalj su u kategoriji 5. osvojili srebrnu medalju izgubivši od srpske reprezentacije s 1:2.

Podsjetimo u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji 3. sjedećih stolnotenisačica zlato je osvojila Splićanka Anđela Mužinić savladavši u finalu svoju partnericu iz reprezentacije Helenu Dretar Karić s 3:1. Tomislav Špalj osvojio je osvojio brončano odličje izgubivši u polufinalu od Poljaka Rafala Lisa.

U Lignanu se od 26. veljače do 5. ožujka nadmetalo 240 seniora i 74 juniorke i juniora. Međunarodno prvenstvo Italije imalo je faktor 40 što znači da je po konkurenciji i kvaliteti stolnotenisačica i stolnotenisača bilo rangirano odmah poslije Europskog prvenstva, koje će se u rujnu 2017 održati u slovenskom Laškom.